Ce a decis ministrul Dezvoltării în cazul directorului-turmentat de la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
director vaslui

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a dispus, marţi, încetarea raporturilor de serviciu ale directorului Inspectoratului de Stat în Construcţii Vaslui, Cornel Alexa, care a fost filmat la serviciu, în stare de ebrietate.

Reprezentanţii Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei au transmis, marţi, după ce directorul ISC Vaslui, Cornel Alexa, a fost surprins în stare de ebrietate în timpul orelor de program, că ministrul Ion Ştefan a dispus încetarea raporturilor de serviciu ale acestuia.

”Nu am tolerat şi nu voi tolera niciodată un comportament trivial din partea unui funcţionar care trebuie să fie în slujba cetăţeanului şi să aibă o conduită şi un limbaj demne de funcţia pe care o ocupă! Oricine procedează altfel nu are ce căuta în administraţia publică! Nu voi ezita ca, ori de câte ori voi observa sau îmi vor fi aduse la cunoştinţă asemenea situaţii, să iau măsurile legale, astfel încât cetăţenii să nu fie umiliţi sau să le fie lezate drepturile!”, a subliniat Ion Ştefan.

Anterior, directorul Inspecţiei de Stat în Construcţii Vaslui anunţase că nu intenţionează să demisioneze şi că îşi va lua câteva zile de concediu pentru a se reculege. El a negat că s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, deşi în imagini se observa cum acesta, incoerent, abia reuşea să vorbească şi se legăna în timp ce se deplasa prin birou. El a invocat că, de fapt, se afla sub imperiul emoţiilor şi al unei stări de iritare din cauza unei şedinţe.

Directorul Corneliu Alexa a fost surprins în stare de ebrietate luni 24 februarie, de un jurnalist. Intervievat de jurnalistul Vremea Nouă, directorul Corneliu Alexa a oferit un spectacol jenant, demonstrând că nu-i pasă nici de siguranţa cetăţenilor şi nici de controalele ministerului. ”Mă doare în p...ă”, a îngăimat şeful ISC Vaslui, subliniind că ”nu mor caii când vor câinii”. Despre eventualele controale în teren, pentru a verifica siguranţa clădirilor, cu acoperişuri construite haotic, Alexa le consideră nişte ”căcaturi”: „Tu ai venit să vezi, aicea… deci… întotdeauna tu mă întrebi căcaturile astea… mă doare în p…ă pe mine, când se întâmplã… Ai înteles, meseriaşule” Nu mor caii când vor câinii. Caii mor când… mă doare în p…ă”.

În privinţa controalele efectuate la Vaslui de către Ministerul Dezvoltării, în cadrul proiectelor PNDL, directorul ISC continuat la fel de incoerent, confunând PNDL, cu ANL: „Deci… toate problemele care sunt, sigur şi expeditiv, fără nicio problemã. Nu am avut din punct de vedere institutional, nicio treabă. Tu acu’ ai venit, că vezi, că… dar noi, din punctul de vedere, instituţional, totul a fost pregătit şi corect… Chiar as vrea sã menţionăm: la judetul Vaslui nu au fost niciun fel de dubii la lucrările care au fost la… la ANL… mă rog, la lucrãrile care au fost verificate”, a continuat seful ISC Vaslui.

Directorul Cornel Alexa a încheiat interviul cântându-i jurnalistului Vremea Nouă o romanţă: “Să-mi cânti, cobzar bătrân, ceva/ Să-mi cânti ce stii mai bine/ Că vin ţi-oi da, si bani ţi-oi da/ Şi haina de pe mine”.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite