Val de apeluri false la 112 în Vaslui. Pompierii și echipajele medicale, puse degeaba pe drumuri

0
0

Prefectura Vaslui a cerut miercuri, 21 septembrie, demararea unei campanii de informare în rândul populaţiei în vederea reducerii apelurilor false la numărul de urgenţă 112.

Pompierii vasluieni au avut 28 de deplasări fără intervenție în 2022 FOTO arhivă Adevărul
Pompierii vasluieni au avut 28 de deplasări fără intervenție în 2022 FOTO arhivă Adevărul

Pompierii și echipajele medicale din județul Vaslui au fost puse în situația de-a se deplasa degeaba sau a se întoarce din drum de aproape 200 de ori de la începutul acestui an. Motivul: apelurile nejustificate și false la 112.

În primele nouă luni ale acestui an, pompierii vasluieni au efectuat 28 de deplasări fără intervenţie, în 48 de cazuri au fost întorşi din drum, iar 15 alarme la 112 s-au dovedit false.

De asemenea, potrivit raportului prezentat de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, reprezentanţii SMURD au avut 48 de deplasări fără intervenţie, 48 de cazuri în care au fost nevoiţi să se întoarcă din drum, iar 6 apeluri au fost false.

Subprefectul județului Vaslui, Dorin Apostu, le-a cerut în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui să aibă în vedere organizarea unor campanii de informare a populației.

Asta în contextul în care reprezentanții ISU Vaslui au prezentat un raport potrivit căruia numărul apelurilor false la 112, al deplasărilor fără intervenţie şi al situaţiilor în care pompierii sunt întorşi din drum se menţin ridicate.

„Numărul deplasărilor fără intervenţie, deci acele alerte false, este destul de mare şi cred că aici ar trebui să intervenim printr-o campanie de conştientizare a populaţie. Poate cetăţenii nu îşi dau seama cât de important este acel apel pentru noi toţi şi cât efort implică o astfel de alertă”, a declarat Dorin Apostu.

Mai multe - Vaslui

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite