Un vasluian a evadat dintr-un spital de psihiatrie din Iaşi. Unde l-au găsit polițiștii

0
Publicat:

Un bărbat de 35 de ani a fugit din Spitalul de Psihiatrie Grajduri, fiind găsit duminică, 8 ianuarie, de către poliţişti în comuna vasluiană Lipovăţ, acolo unde îşi are domiciliul.

Polițiștii l-au găsit pe evadat la propriul domiciliu FOTO arhivă Adevărul
Polițiștii l-au găsit pe evadat la propriul domiciliu FOTO arhivă Adevărul

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, cu sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, au identificat, în comuna Lipovăţ, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din aceeaşi localitate.

„Acesta fusese internat într-o unitate medicală, din comuna Grajduri, judeţul Iaşi, în baza sentinţei penale nr. 30 din 8 decembrie 2022 a Judecătoriei Vaslui şi a fugit din unitatea medicală în noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2023”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Bărbatul a fost preluat de o escortă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi pentru a fi reinternat în unitatea medicală.

Bărbatul, care suferă de afecţiuni psihice, a fost internat în unitatea medicală în urma unei pedepse pentru distrugere de echipamente aparţinând CFR.

Lecţia neînvăţată după crima odioasă din spitalul Săpoca

Evadarea unui bolnav din secţia Ojasca a Spitalului de Psihiatrie Săpoca pe 17.12.2019 a scos în evidenţă problemele grave în ceea ce priveşte paza spitalelor de psihiatrie. Muncitori necalificaţi, în număr insuficient şi fără pregătire fizică au în grijă pacienţi periculoşi.

După crima din august 2019, când un bolnav din spitalul Săpoca a ucis şapte pacienţi, au fost declanşate anchete în urma cărora au ieşit la iveală multe probleme, neremediate însă nici până acum. Un pacient de 23 de ani, internat la psihiatrie după ce în octombrie şi-a înjunghiat mama şi tatăl, a evadat în decembrie 2019 din curtea secţiei Ojasca a Spitalului de Psihiatrie Săpoca, judeţul Buzău.

Angajaţii aflaţi în serviciu le-au declarat poliţiştilor că pacientul care a reuşit să evadeze fusese observat în jurul orei 11.00 în timp ce escalada un gard de peste patru metri înălţime, cu sârmă ghimpată, însă nu a putut fi oprit de către paznicii care au plecat în urmărirea lui.

Acesta a fugit în pădurea dintre satele Ojasca şi Unguriu, iar pe urmele lui au pornit peste 70 de poliţişti şi jandarmi. Pacientul internat cu afecţiuni psihice, aflat în executarea unei măsuri de siguranţă, a fost găsit două ore mai târziu spânzurat într-o zonă împădurită. Un cioban l-a identificat şi a anunţat Poliţia.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite