Bătuți în propria casă după un atac cu petarde. Un tânăr este în stare gravă la spital

0
Publicat:

Patru tineri au fost arestați după ce s-au îmbătat și au aruncat cu petarde în curtea unui localnic dintr-un sat vasluian, iar când omul le-a cerut să înceteze i-au atacat cu sălbăticie atât pe el, cât și pe membrii familiei sale.

Tinerii au aruncat petarde în curtea unei familii dintr-un sat vasluian FOTO Shutterstock
Tinerii au aruncat petarde în curtea unei familii dintr-un sat vasluian FOTO Shutterstock

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad anchetează patru bărbați din comunele Alexandru Vlahuță și Ibănești, suspectați de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, în seara zilei de 28 decembrie 2022, în localitatea Vulpășeni, comuna Băcani.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit că, pe 28 decembrie 2022, la ora 23,00, pe un drum public din localitatea Vulpășeni, comuna Băcani, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, persoanele cercetate ar fi tulburat ordinea și liniștea publică și ar fi agresat, lovind cu corpuri dure (bâte), două persoane vătămate, tineri în vârstă de 18, respectiv 21 ani, din localitatea Vulpășeni, comuna Băcani, respectiv localitatea Ghicani, comuna Alexandru Vlahuță”, au precizat reprezentanții IPJ vaslui.

Potrivit martorilor, agresorii erau beți și au început să arunce cu petarde în curtea unui localnic din satul Vulpășeni care avea musafiri de sărbători. Zgomotul petardelor și gălăgia pe care o făceau cei patru tineri l-a determinat pe proprietarul casei să le ceară să înceteze, avertizându-i că, în caz contrar, va chema Poliția.

Un tânăr a fost grav rănit

Agresorii și-au ieșit din fire și i-au atacat pe proprietari și pe invitații lor cu bâte, iar o persoană a fost rănită grav.

„În urma agresiunii, una dintre victime a suferit leziuni ce necesită 55 – 60 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, conform raportului preliminar de expertiză emis de către medicii legiști”, au mai precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Victima este un tânăr de 21 de ani, rudă cu proprietarul casei din Vulpășeni unde a avut loc atacul, care a fost internat la un spital din Iași cu răni grave la cap și în zona intercostală. Pe 5 ianuarie, polițiștii bârlădeni au luat față de tinerii cercetați măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, Judecătoria Bârlad a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tinerilor implicați în agresiune.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite