Un nou şef la Poliţia Rutieră Vaslui. Un ofiţer de la Ordine Publică ia locul subcomisarului arestat pentru corupţie

0
0

Un nou ofiţer a fost împuternicit la conducerea Biroului Rutier Vaslui, funcţie rămase liberă în urma arestării subcomisarului Iulian Munteanu, din decembrie 2015.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui (IPJ), la comanda Biroului Rutier a fost împuternicit pentru o perioadă de şase luni comisarul Daniel Cobzaru. Acesta a activat până în prezent în cadrul Biroului de Ordine Publică Vaslui. 

Biroului Rutier Vaslui a fost fost ”decimat” în urma scandalului de corupţie, care a culminat cu arestarea subcomisarului Iulian Munteanu şi inculparea a trei dintre cei opt agenţi rutieri. Inculpat şi pus la dispoziţia conducerea IPJ a fost şi şeful Serviciului Rutier, Ioan Vârlan. În locul acestuia, a fost împuternicit ofierul Sorin Dănilă, fost şef al Serviciului Criminalistic. 

Scandalul de corupţie la Poliţia Rutieră Vaslui a izbucnit în decembrie anul trecut, când, la o săptămână după percheziţiile efectuate de procurorii DNA la IPJ Vaslui, a fost reţinut şi, ulterior, arestat Iulian Munteanu, şeful Biroului Rutier. Alături de acesta a ajuns după gratii şi ofiţerul Mihai Axente, din cadrul IGPR, pe care subcomisarul Iulian Munteanu l-a mituit cu un pat şi produse alimentare, respectiv alcoolice, pentru a nu-l sancţiona pentru abaterile descoperite în urma controlului de fond desfăşurat în perioada 30 martie-27 aprilie 2015 la nivelul IPJ Vaslui .

Ancheta DNA în acest caz a scos la iveală faptul că poliţiştii rutieri din Vaslui falsificau procesele verbale, la cererea superiorilor, pentru a trece cu vederea abaterile rutiere comise de anumiţi conducători auto, în general persoane influente din oraş.

”Inculpatul Iulian Munteanu în schimbul unor sume de bani sau diferitor avantaje materiale, divulgă date din dosarele penale care sunt instrumentate la nivelul biroului sau intervine pe lângă subordonaţii săi sau îi constrânge pe aceştia pentru a modifica documentele întocmite cu ocazia instrumentării dosarelor penale privind fapte de competenţa biroului pe care îl conduce. Ofiţerul, ca urmare a intervenţiilor pe care le fac persoanele din anturajul său, impune cadrelor din subordine să modifice unele procese-verbale de aplicare a unor sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea legislaţiei pe linie de circulaţie rutieră”, au precizat procurorii DNA.

Mai puteţi citi:

Poliţiştii rutieri din Vaslui, suspectaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Saci cu documente ridicaţi de DNA din birourile Poliţiei Vaslui

EXCLUSIV Şeful Poliţiei Rutiere Vaslui, denunţat de agenţii care falsificau procesele verbale: „Să vezi ce cafteală îţi dau. Cum te-am învăţat eu pe tine?“

Cum este pus la zid poliţistul care a demascat ilegalităţile şefului Poliţiei Rutiere Vaslui, arestat pentru corupţie

Mai multe - Vaslui

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite