Un nou şef la Poliţia Rutieră Vaslui. Numire definitivată şi la comanda Serviciului Rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Rutier Vaslui are un nou şef începând cu luna în curs, după ce timp în urma scandalului de corupţie de la sfârşitul anului trecut, la comanda biroului fusese împuternicit Daniel Cobzaru, poliţist în cadrul Biroului de Ordine Publică. De asemenea, începând cu luna în curs, ofiţerul Sorin Dănilă, a fost numit la conducerea Serviciului Rutier, funcţie pe care a fost, până în prezent, împuternicit.

Absolvent al Academiei de Poliţie ”Al. I. Cuza”, Alexandru Vulpescu activează în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui din anul 2010. În noiembrie anul trecut a fost numit şef al Biroului Rutier Huşi, în urma unui concurs organizat la nivelul IPJ Vaslui.

”Inspectorul principal Alexandru Vulpescu a fost numit şef al Biroului Rutier Vaslui începând cu data de 9 august, iar domnul comisar-şef Sorin Dănilă a fost numit la conducerea Serviciului Rutier începând cu 1 august”, a precizat Loredana David, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui. 

Având în vedere că ambii poliţişti deţineau posturi de conducere, obţinute prin concurs, numirea s-a făcut în baza transferului de funcţii. În cazul comisarului-şef Sorin Dănilă, a fost împuternicit la conducerea Serviciului Rutier la scurt timp după izbucnirea scandalului de corupţie soldat cu arestarea fostului şef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu. Anterior, Sorin Dănilă a condus Serviciul Criminalistic. 

Scandalul de corupţie la Poliţia Rutieră Vaslui a izbucnit în decembrie anul trecut, când, la o săptămână după percheziţiile efectuate de procurorii DNA la IPJ Vaslui, a fost reţinut şi, ulterior, arestat preventiv subcomisarul Iulian Munteanu, şeful Biroului Rutier Vaslui. Alături de acesta a ajuns după gratii şi ofiţerul Mihai Axente, din cadrul IGPR, pe care subcomisarul Iulian Munteanu l-ar fi mituit cu un pat şi produse alimentare, respectiv alcoolice, pentru a nu-l sancţiona pentru abaterile descoperite în urma controlului de fond desfăşurat în perioada 30 martie-27 aprilie 2015 la nivelul IPJ Vaslui .

Ancheta DNA în acest caz a scos la iveală faptul că poliţiştii rutieri din Vaslui falsificau procesele verbale, la cererea superiorilor, pentru a trece cu vederea abaterile rutiere comise de anumiţi conducători auto, în general persoane influente din oraş.

”Inculpatul Iulian Munteanu în schimbul unor sume de bani sau diferitor avantaje materiale, divulgă date din dosarele penale care sunt instrumentate la nivelul biroului sau intervine pe lângă subordonaţii săi sau îi constrânge pe aceştia pentru a modifica documentele întocmite cu ocazia instrumentării dosarelor penale privind fapte de competenţa biroului pe care îl conduce. Ofiţerul, ca urmare a intervenţiilor pe care le fac persoanele din anturajul său, impune cadrelor din subordine să modifice unele procese-verbale de aplicare a unor sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea legislaţiei pe linie de circulaţie rutieră”, au precizat procurorii DNA.

Nu mai puţin de 21 de inculpaţi trimişi în judecată în scandalul de la Poliţia Rutiera Vaslui, iar 11 dintre aceştia sunt poliţişti, nouă dintre ei din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. Odată cu Iulian Munteanu şi superiorul din IGPR, a fost trimişi în judecată şi fostul şef al IPJ Vaslui, Mihai Carp. Acesta este acuzat că ar fi intervenit pe lângă subalternii de la Poliţia Rutieră pentru a scuti de amendă doi bătrâni care au fost amendaţi după ce au traversat neregulamentar strada. 

Mai puteţi citi:

Poliţiştii rutieri din Vaslui, suspectaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Saci cu documente ridicaţi de DNA din birourile Poliţiei Vaslui

EXCLUSIV Şeful Poliţiei Rutiere Vaslui, denunţat de agenţii care falsificau procesele verbale: „Să vezi ce cafteală îţi dau. Cum te-am învăţat eu pe tine?“

Cum este pus la zid poliţistul care a demascat ilegalităţile şefului Poliţiei Rutiere Vaslui, arestat pentru corupţie

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite