Un bărbat și-a dat foc la casă, iar apoi s-a ascuns de Poliție în toaletă. S-a răzbunat pe familie pentru că primise interdicție să se apropie de ei

0
Publicat:

Un bărbat de 48 de ani din comuna vasluiană Zorleni este anchetat pentru distrugere, după ce a incendiat casa în care locuia soția și fiul lui drept răzbunare pentru că pe numele lui fusese emis un ordin de protecție pentru a nu se apropia de ei pentru 3 luni.

Bărbatul și-a incendiat casa ca să se răzbune pe soție și fiu FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul și-a incendiat casa ca să se răzbune pe soție și fiu FOTO arhivă Adevărul

Pe 18 septembrie, Sectia 3 Poliție Rurală Bârlad fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că, un bărbat de 48 de ani, Marian B., din Zorleni, a produs un incendiu la o locuință din localitatea Zorleni, unde locuia soția si fiul său.

„În locuință se aflau în acel moment soția sa, în vârstă de 46 de ani, si fiul de 19 ani al familiei, aceștia nefiind vătămați în urma producerii incendiului. La data de 14 septembrie, împotriva prezumtivului autor, Judecătoria Bârlad a emis un ordin de protecție, pe o perioadă de 3 luni. Prezumtivul autor a fost depistat, după ce a încercat să se ascundă, fiind imobilizat de către polițiști și transportat la sediul unității de Poliție pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție și distrugere prin incendiere, cercetările urmând a fi efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad”, a precizat inspectorul principal de poliție Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Pompierii s-au deplasat imediat la fața locului, dar casa a ars în proporție de 50%. Soția și fiul incendiatorului au suferit atacuri de panică și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Individul primise interdicție pentru 3 luni să se apropie de soție și fiul său și a vrut să se răzbune pe ei.

„Pompierii bârlădeni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD tip B2 (EPA), pentru limitarea și lichidarea unui incendiu într-o locuință din localitatea Zorleni, comuna Zorleni. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere violentă în trei camere și exista pericolul de propagare la întregul imobil. Două persoane (o femeie în vârstă de 47 ani și fiul acesteia, în vârstă de 19 ani) au avut nevoie de îngrijiri medicale, acestea suferind atacuri de panică. Victimele au primit primul ajutor în ambulanța SMURD, însă au refuzat transportul la o unitate medicală. O a treia persoană era dată dispărută, însă, din fericire, aceasta a fost găsită nevătămată, ascunsă într-o toaletă din curte. Pompierii militari au lichidat incendiul în limitele găsite, reușind salvarea a aproximativ 50% din suprafața imobilului. Au ars bunurile din trei camere și a fost degradată o suprafață de circa 50 metri pătrați de tencuială. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost acțiunea intenționată a unei persoane (un bărbat a folosit un accelerator pentru a incendia locuința)”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite