Trei familii au rămas pe drumuri. Un bolnav psihic şi-a incendiat casa, iar focul s-a extins şi la vecini

0
0
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Oamenii spun că incendiul ar fi fost pornit de un vecin, cunoscut cu probleme psihice. Acesta a făcut focul în mijlocul locuinţei sale, iar apoi a fugit. Flăcările s-au extins cu repeziciune la alte trei case. Ar fi cuprins şi altele, dacă nu interveneau pompierii la timp.

Un sătean din localitatea Codăeşti, judeţul Vaslui, a lăsat fără case trei familii. 

Bărbatul, cunoscut cu probleme psihice, a făcut focul în mijlocul locuinţei sale, provocând un puternic incendiu, care s-a extins şi la locuinţele învecinate.

”Doamne, Maica Domnului ce era! Nu te vedeai om cu om! Scânteie, foc, nu ştiai ce e aici!”, a descris situaţia una dintre localnicele a cărei casă a fost mistuită de flăcări, potrivit stiriest.ro.

Femeia e încă în stare de şoc. Atât ea, cât şi sora ei au avut nevoie de asistenţă medicală după ce s-au speriat de moarte când şi-au văzut casele în flăcări. 

”Noi când am ieşit afară din casă, ce am apucat să luăm, că avem o maşină în faţa uşii, şi am luat cheile, buteliile le-am scos şi n-am mai putut face nimic”, a mai spus femeia.

”A dat foc şi a plecat” 

Femeia e văduvă, iar în primăvară făcuse un credit pentru a-şi repara casa. Acum nu ştie nici unde va mai sta. Focul ar fi pornit de la un vecin.

”Este bolnav psihic. În seara asta, cu 5 minute înainte, l-am auzit vorbind în ogradă, înjurând: <Vă dau foc!> Nu mi-am imaginat asta! Dar n-a durat mult, a dat foc şi-a plecat”, povesteşte localnica.

”La sosirea echipajelor de intervenţie incendiul se manifesta cu violenţă în toate cele 4 locuinţe şi exista posibilitatea de a se extinde la alte 3 locuinţe”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt ISU Vaslui.

Opt echipaje de pompieri au intervenit cu mai multe autospeciale de stingere cu apă şi spumă, reuşind după câteva ore să lichideze incendiul. Misiunea lor a fost extrem de dificilă deoarece casele din zona unde a izbucnit incendiul sunt lipite una de alta.  

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Incendiu violent într-un cartier din Galaţi. Au ars cinci autoturisme. Este luată în calcul ipoteza ca incendiul să fi fost provocat intenţionat

Incendiu la o mănăstire pe stil vechi, din Agigea. Foc pus din răzbunare VIDEO

Mai multe - Vaslui

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite