Bilanţul tragediei din Siberia: 52 de oameni au murit în mină, dintre care şase erau salvatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: AFP / Salvatorii ajung la mina de cărbune Listviajnaia din regiunea Kemerovo după accident, 25 noiembrie 2021
FOTO: AFP / Salvatorii ajung la mina de cărbune Listviajnaia din regiunea Kemerovo după accident, 25 noiembrie 2021

Bilanţul accidentului petrecut joi dimineaţa într-o mină din Siberia a crescut dramatic, ajungând la 52 de morţi, potrivit presei ruse. Printre cei care şi-au pierdut viaţa se numără şi şase salvatori de la serviciul de urgenţă, care, potrivit unor informaţii preliminare, ar fi rămas fără oxigen în butelii. Şeful minei, adjunctul acestuia şi şeful de şantier au fost arestaţi în urma acestei tragedii.

Aproximativ 285 de persoane se aflau în mina Listviajnaia, la momentul accidentului. Marea majoritate au reuşit să scape, dar cel puţin 50 au fost transportate la spital. Unele dintre ele erau intoxicate cu fum. 

Atât agenţia rusă de ştiri de stat Tass, cât şi agenţia privată Interfax au raportat că joi seară numărul morţilor a crescut la 52, iar o sursă din cadrul serviciilor de urgenţă a declarat pentru Tass că „nimeni nu a mai rămas în viaţă”, potrivit Digi24.

Căutarea de eventuali supravieţuitori au fost întrerupte în cursul serii, din cauza temerilor că nivelurile periculos de ridicate de metan din mină ar putea provoca o explozie.

Incidentul a început joi dimineaţă, când praful de cărbune dintr-un puţ de ventilaţie a luat foc, umplând mina siberiană cu fum şi provocând moartea a 11 persoane. Până seara, o operaţiune eşuată pentru salvarea a zeci de mineri dispăruţi s-a transformat în tragedie după ce mai mulţi salvatori s-ar fi sufocat.

Mina de la Listviajnaia este situată în regiunea Kemerovo, la aproximativ 3.500 km est de Moscova. Tot în această regiune, în mina Raspadskaia, a avut loc în mai 2010 cel mai tragic accident înregistrat în ultimii ani, soldat cu 91 de morţi şi peste 100 de răniţi.

Accidentele frecvente din minele în Rusia sunt cauzate adesea de laxismul aplicării normelor de securitate, o proastă gestionare sau echipamente depăşite din epoca sovietică. În 2016, autorităţile au evaluat siguranţa celor 58 de mine de cărbune din ţară şi au declarat că 34% dintre ele sunt potenţial nesigure. Lista nu includea la acel moment mina Listviajnaia.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite