TIR lovit de tren în Vaslui. Cei 28 de călători din trenul Regio au scăpat doar cu o sperietură zdravană

0
Publicat:

Pompierii au intervenit în localitatea Bălăbănești, comuna Grivița, Vaslui, unde a avut loc un accident feroviar. În trenul Regio se aflau 28 de călători, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ușa din dreapta a TIR-ului a fost smulsă în urma coliziunii cu autotrenul FOTO ISU Vaslui
Ușa din dreapta a TIR-ului a fost smulsă în urma coliziunii cu autotrenul FOTO ISU Vaslui

Pompierii bârlădeni au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 cu privire la producerea unui accident rutier la trecerea la nivel cu calea ferată, fără barieră, pe drumul DJ 242, în localitatea Bălăbănești, comuna Grivița, Vaslui.

Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare / deblocare) și o ambulanță SMURD tip B2 (EPA).

„În accident au fost implicate un autotren și un tren Regio care circula pe ruta Galați – Bârlad. La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autotren avariat pe partea dreaptă a cabinei, în urma impactului cu locomotiva trenului”, au precizat reprezentanții ISU Vaslui.

Cei 28 de pasageri din tren, conductorul trenului și conducătorul auto nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cauza și circumstanțele producerii accidentului sunt cercetate de polițiști.

Mașină spulberată de tren la Bacău

Un alt accident feroviar a avut loc pe 7 noiembrie în comuna băcăuană Sascut. Un autoturism a fost lovit de tren, iar un bărbat a murit. Traficul feroviar a fost blocat mai multe ore pe ambele sensuri.  

„În tren se aflau 25 de călători. Aceştia nu prezintă marcă traumatică. Se lucrează la descarcerare, degajare autoturism şi la reluarea traficului”, au precizat reprezentanții ISU Bacău.  

„Un conducător auto, de 65 de ani, din comuna Valea Seacă, în timp ce se deplasa cu autoturismul în localitatea Valea Seacă, a fost surprins de trenul InterRegio care circula pe ruta Suceava-Bucureşti. Din impact, şoferul a decedat. Mecanicul de locomotivă nu se afla sub influenţa alcoolului”, spun reprezentanții IPJ Bacău. 

Polițiștii au stabilit că șoferul nu a respectat semnalele acustice şi luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată. Între timp, traficul feroviar a fost reluat. 

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite