Violator în serie, prins din întâmplare de polițiști. A fost condamnat la 19 ani de închisoare

0
Publicat:

Un barbat din Bacău a fost identificat pe stradă de o patrulă de siguranță publică. Era dat în urmărire pentru o condamnare la ani grei de închisoare pentru comiterea mai multor infracțiuni de viol.

Bărbatul condamnat pentru viol a fost încarcerat în Penitenciarul Bacău FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul condamnat pentru viol a fost încarcerat în Penitenciarul Bacău FOTO arhivă Adevărul

O patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău a depistat pe strada Spiru Haret, din Bacău, un bărbat condamnat la 19 ani de ani închisoare pentru viol, pe numele căruia Judecătoria Bacău a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

„Bărbatul a fost condus şi încarcerat în Penitenciarul Bacău”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Infractor căutat pentru furturi comise în Franţa şi Belgia, prins la Slatina

Nu este primul infractor condamnat care este prins pe stradă de polițiști. Pe 11.05.2021, un bărbat pe numele căruia fuseseră emise două mandate europene de arestare a fost prins la Slatina.

Acesta are de ispăşit două condamnări pronunţate de instanţe din Franţa şi Belgia, ţări în care a comis nu mai puţin de 12 furturi pentru care autorităţile au găsit probe. Bărbatul era „specializat“ în furturi de utilaje agricole, dar nu rata nici bijuteriile sau parfumurile.  

Pe numele bărbatului, autorităţile judiciare din Franţa au emis un mandat european de arestare, în vederea executării unei pedepse de 5 ani de închisoare, pentru săvârşirea a 10 infracţiuni de furt, în anul 2018, constând în sustragerea de unelte agricole, utilaje, parfumuri sau bijuterii.

„De asemenea, pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare, în vederea executării unei pedepse de 5 ani de închisoare, pentru săvârşirea a 2 infracţiuni de furt, în anul 2018, constând în sustragerea de unelte sau utilaje agricole“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Infractorul a fost reţinut şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite