Și-a ucis bunica pentru că l-a certat pentru că și-a incendiat patul. Caz înfiorător în județul Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 44 de ani din Căiuți, județul Bacău, cunoscut cu probleme psihice, și-a omorât bunica. A venit acasă beat, iar când bătrâna i-a reproșat că și-a dat foc la pat, a lovit-o cu o secure.

Fiica criminalului a sunat la 112 pentru a anunța grozăvia FOTO arhivă Adevărul
Fiica criminalului a sunat la 112 pentru a anunța grozăvia FOTO arhivă Adevărul

O crimă înfiorătoare a avut loc în comuna Căiuți, județul Bacău. Un bărbat de 44 de ani și-a ucis bunica în urma unei izbucniri violente.  Bărbatul se despărțise de soție în urmă cu câţiva ani şi, pentru că nu avea unde să stea, bunica lui în vârstă de 86 de ani s-a oferit să îl găzduiască.

În ziua crimei, băcăuanul a venit băut acasă şi a dat foc patului din camera în care locuia. În momentul în care bătrâna l-a certat, s-a năpustit asupra femeii cu o secure.

Fiica bărbatului vorbea la telefon cu bătrâna în momentul în care s-a petrecut nenorocirea și a sunat imediat la 112, însă echipajul medical nu a mai putut să o salveze.  Criminalul obişnuia să consume alcool şi atunci devenea violent cu bunica lui.

Bărbatul a fost internat în spital de mai multe ori pentru tratament psihiatric, dar de fiecare dată mama lui l-a luat acasă, în speranţa că îi va fi mai bine într-un mediu familial.

Bărbatul, cunoscut cu probleme psihice, a fost internat la psihiatrie, iar medicii trebuie să decidă dacă a avut discernământ când a comis fapta.

Un alt bolnav psihic și-a masacrat toată familia

Un alt bărbat cu probleme psihice, din comuna argeşeană Bascov, a ucis cinci membri ai familiei. O anchetă ulterioară a stabilit că nu mai fusese evaluat de către o comisie de specialitate de acum 18 ani, legislaţia fiind una extrem de permisivă.

Bărbatul, cunoscut cu probleme psihice de câteva decenii, şi-a ucis pe 9 august cu pietre sora, fratele, părinţii şi nepoata. Masacrul a fost descoperit de către cumnatul asasinului, medic militar în Piteşti. Asasinul a fost prins într-o pădure din apropierea locului masacrului, unde a încercat să se sinucidă, fiind imobilizat la timp.

„Comisia de evaluare i-a eliberat în 2004 acestui bărbat certificat pentru handicap accentuat permanent. Bărbatul nu a mai avut reevaluări de atunci, nu a solicitat nici familia sau el. Noi facem reevaluări la persoanele cu handicap permanent doar dacă familia solicită acest lucru, ca urmare a agravării stării de sănătate, la sesizări sau prin Ministerul Muncii, prin Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap. La momentul evaluării din 2004, bărbatul nu figura cu venituri, nu ştiu ce s-a mai întâmplat ulterior. Din 2004, familia acestuia nu a mai solicitat reevaluare”, a declarat pentru ”Adevărul” doctorul Claudia Radu, preşedintele Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din Argeş, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Argeş.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite