Tabloul candidaţilor din judeţul Vaslui la alegerile parlamentare din decembrie 2012: Colegiul numărul 4 Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegerile vor fi pe 9 decembrie FOTO: arhiva adevarul
Alegerile vor fi pe 9 decembrie FOTO: arhiva adevarul

Cotidianul „Adevărul" vă prezintă politicienii din Vaslui care vă vor cere votul la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. În judeţul Vaslui sunt 7 colegii unuinominale pentru Camera Deputaţilor şi 3 pentru Senat. Cinci dintre candidaţi cer votul pentru un nou mandat. Astăzi vă prezentăm principalii candidaţi din Colegiul numărul 4 Bârlad.

Cei mai notorii andidaţi din Colegiul numărul 4, cel care cuprinde municipiul Bârlad, sunt actualul deputat al PSD, Adrian Solomon, şi medicul Octavian Marcu, cel care candidează din partea ARD.

În vârstă de 35 de ani, profesorul de istorie Adrian Solomon a fost ales în anul 2004 în funcţia de viceprimar al oraşului rulmenţilor, iar în 2008 a obţinut mai bine de 50 de procente la alegerile pentru Camera Deputaţilor. Cunoscut ca o fire vulcanică la adresa competitlor, Solomon a avut 20 de propuneri legislative. El a ocupat funcţia de secretar al Comisiei pentru muncă şi Protecţie Socială din cadrul camerei deputaţilor până în februarie 2012, când a devenit vicelider al PSD. 

Principalul contracandidat al lui Solomon este medicul chirurg, Octac Marcu. În vârstă de 39 de ani, Marcu a intrat în politică în primăvara acestui an, el fiind atras de cei de la PDL. Peste câteva luni, a candidat pentru funcţia de primar al Bârladului la alegerile locale, însă a obţinut doar 7,09% şi a prins un post de consilier local. Odată cu intrarea sa în politică, Octavian Marcu a vrut să demisioneze de la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman“ din Bârlad, motivând că face prea multe ore suplimentare şi că nu are materiale necesare cu care să îşi desfăşoare corect activitatea. 

O altă candidatură interesantă pe acest colegiu pentru un loc în Camera Deputaţilor o reprezintă cea a unui alt medic. Este vorba de doctorul ieşean Tudor Ciuhodaru, care a ales să candideze pe acest colegiu pe listele PP-DD. În vârstă de 43 de ani, Ciuhodaru a fost unul din membrii de bază a PSD, în anul 2008 fiind ales deputat în circumscripţia electorală numărul 24 Iaşi, colegiul unuinominal numrăul 8, pe lsitele Alianţei dintre PSD şi PC. Din ianuarie 2010, el s-a alăturat Grupului Independenţilor din Senat şi Camera Deputaţilor, părăsind PSD. 

Cel de-al patrulea candidat pe acest colegiu este Nelu-Viorel Bularda, care va candida pentru un fotoliu de deputat din partea UDMR. 

Vedeţi AICI situaţia tuturor candidaţilor din judeţul Vaslui în cea mai completă infografie realizată până acum în presa din România!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite