Tabloul candidaţilor din judeţul Vaslui la alegerile parlamentare din decembrie 2012: Colegiul numărul 3 Negreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegerile vor fi pe 9 decembrie FOTO: arhiva adevarul
Alegerile vor fi pe 9 decembrie FOTO: arhiva adevarul

Cotidianul „Adevărul" vă prezintă politicienii din Vaslui care vă vor cere votul la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. În judeţul Vaslui sunt 7 colegii unuinominale pentru Camera Deputaţilor şi 3 pentru Senat. Cinci dintre candidaţi cer votul pentru un nou mandat. Astăzi vă prezentăm principalii candidaţi din Colegiul numărul 3 Negreşti.

Colegiul unuinominal Negreşti este unul dintre cele mai interesante din punct de vedere al competiţiei. Unul dintre candidaţi este preşedintele Organizaţiei Judeţene Vaslui a PNL, profesorul Florin Ciurariu.  În vârstă de 41 de ani, acesta este pentru prima dată când vrea să ocupe un loc în Parlamentul Rpomâniei. El a fost numit în fruntea organizaţiei în anul 2009 în locul actualului deputat, Dan Marian, care a decis atunci că treacă în tabăra PDL-ului. Ciurariu a ocupat şi funcţia de inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui în perioada ianuarie 2008-mai 2009, iar după o lună de la preluarea guvernării de către USL a fost numit vicepreşedinte al Institului Naţional de Statistică.

Principalul contracandidat al USL-ului este democrat liberalul Răzvan Murgeanu, şeful de campanie în Bucureşti la alegerile locale din acest an. În vârstă de 53 de ani, Murgeanu este membru al acestui partid încă din 1990, atunci când s-a înfiinţat PD. În anul 2004 a fost ales viceprimar al capitalei, iar din luna decembrie a aceluiaşi an a fost primarul interimar al Bucureştiului după ce Traian Băsescu a fost ale preşedintele României. În 2007, Răzvan Murgeanu le-a declarat jurnaliştilor de la BBC, tot din postura de viceprimar al capitalei, că a semnat un angajament de colaborare cu securitatea pe vremea când era student. El a spus că ar fi trebuit să dea informaţii despre colegii studenţi străini, lucru care nu s-ar fi întâmplat. În ianuarie 2009, Murgeanu a fost numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, funcţie pe care a deţinut-o până ce USL a preluat guvernarea.

Tot în acest colegiu pentru Camera Deputaţilor au mai intrat în competiţie Mihai Horga şi Liviu Scafaru, primul fiind memru UDMR, iar cel de-al doilea candidând din partea PP-DD. 

Vedeţi AICI situaţia tuturor candidaţilor din judeţul Vaslui în cea mai completă infografie realizată până acum în presa din România!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite