Situaţie critică în judeţul Vaslui! Fântânile au început să sece din cauza temperaturilor extrem de ridicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fântânile din 6 comune au rămas fără apă FOTO:adevarul
Fântânile din 6 comune au rămas fără apă FOTO:adevarul

După o lungă perioadă plină de ploi, temperaturile caniculare din ultima săptâmână le dă mari bătăi de cap vasluienilor din mediul rural, deoarece fântânile au început să rămână fără apă.

Una dintre comunele afectate de căldură este Bogdăniţa. Situaţia a ajuns şi la urechile prefectului Radu Renga, care a făcut mai multe demersuri către Ministerul Dezvoltării pentru a se acorda fonduri fie pentru forarea unor puţuri noi de mare adâncime, fie pentru pentru finalizarea celor existente. 

Cam în aceeaşi situaţie sunt aproape toate comunele din judeţ. Fântânile existente în această parte a ţării sunt de suprafaţă, iar când vin căldurile ele seacă în câteva zile. În alte localităţi, în anii trecuţi s-a început forarea unor puţuri, însă din lips de bani ele au rămas neterminate.

„Din păcate în judeţul nostru sunt peste 20 de comune cu astfel de probleme. În 2007 Guvernul a finanţat 34 de puţuri de mare adâncime, dar nu toate au fost finalizate deşi banii s-au cheltuit“, a precizat prefectul Radu Renga.

Anul trecut, mai multe localităţi din judeţ au rămas fără apă, iar oamenii au fost salvaţi de pompieri care au împărţit apă cu cisternele. 

Citeşte şi:

Seceta lasă oamenii fără apă în judeţul Vaslui! Sute de fântâni au secat, iar pompierii cară apă cu autospecialele

Seceta a distrus aproape jumătate din suprafeţele agricole din judeţul Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite