Şeful Poliţiei Locale Vaslui, găsit incompatibil de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul executiv al Poliţiei Locale Vaslui, Sorinel Catană a fost declarat astăzi incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, fiind acuzat că mai bine de un an de zile, în perioada 1 noiembrie 2012 - 15 decembrie 2013, a deţinut simultan funcţia de ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui şi şef al Poliţiei Locale Vaslui.

Potrivit inspectorilor de integritate, şeful Poliţiei Locale Vaslui a încălcat dispoziţiile art. 94, alin. (1) şi (2), lit. a) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”.
În perioada 15 octombrie 2000 - 15 decembrie 2013, Sorinel Catană a deţinut diverse funcţii cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, pentru o perioadă scurtă de timp fiind şi şeful Poliîiei Rutiere Iaşi. Începând cu data de 01 noiembrie 2012, Catană deţine funcţia publică de Director executiv la Poliţia Locală Vaslui.
„Persoana  evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Catană Sorinel a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.”, se arată în comunicatul ANI de astăzi.
Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind  starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Potrivit legii, Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Citeşte şi: 

Deputatul PSD Toader Dima a dat ANI în judecată, după ce a fost declarat incompatibil de inspectorii de integritate

Şeful Poliţiei Orăşeneşti Negreşti, găsit incompatibil de ANI

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite