Liceenii vasluieni au luat cu asalt Poliţia, în cadrul "Şcolii altfel"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale, intitulat „Şcoala altfel - Să ştii mai multe să fii mai bun” a creat un bun prilej şi pentru poliţiştii vasluieni să se întâlnească cu elevii, atât pentru a le adresa sfaturi şi îndrumări, cât şi pentru promovarea profesiei de poliţist

Miercuri şi joi, elevii Liceului „Mihail Kogălniceanu” , Liceul Sportiv şi Liceul „Emil Racoviţă” Vaslui s-au întâlnit la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui cu poliţiştii, care le-au împărtăşit câteva din tainele meseriei de poliţist. Poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale le-au vorbit despre misiunile la care participă şi le-au prezentat logistica utilizată, iar poliţiştii de la Serviciul Criminalistic le-au prezentat tinerilor vizitatori aparatura utilizată pentru identificarea urmelor papilare şi modalităţile de prelevare a probelor de la faţa locului. Adolescenţii au vizionat şi un film realizat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, în care a fost prezentată activitatea fiecărui serviciu din cadrul instituţiei, pentru a crea o imagine cât mai completă a faţetelor activităţii poliţiei vasluiene. Întâlnirile dintre poliţişti şi elevi au fost realizate şi în contextul derulării unui Program internaţional de orientare profesională intitulat „Job shadow day”, la care au participat elevii de la Liceul Sportiv Vaslui şi Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, program care vine în sprijinul viitorilor absolvenţi de liceu în demersul legat de alegerea profesiei.
„Întâlnirea cu poliţiştii vasluieni a reprezentat pentru tineri o moment de reală încântare, fiind fascinaţi de complexitatea meseriei de poliţist, de tehnica utilizată de poliţişti pentru identificarea autorilor infracţiunilor sau de modalităţile de intervenţie pentru păstrarea siguranţei în comunitate. Au înţeles că această meserie are aspecte interesante dar, în desfăşurarea ei intervin momente dificile, pentru care este necesară seriozitatea, responsabilitatea şi competenţa. ”, a precizat subcomisarul Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. 

Citeşte şi: 

Peste 200 de elevi şi părinţi au participat astăzi la o acţiune sportivă în premieră la Vaslui

Demers inedit al unei grădiniţe din Vaslui: “Sunt mic, nu mă lovi”

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite