Deputatul PSD Toader Dima a dat ANI în judecată, după ce a fost declarat incompatibil de inspectorii de integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
toader dima FOTO vrn.ro

Deputatul social-democrat de Huşi, Toader Dima, a atacat în instanţă decizia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care l-a declarat incompatibil acum două săptămâni.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) l-au informat pe Dima, pe data de 17 iulie, cu privire la declanşarea procedurii de evaluare. Aceştia susţin că, în perioada  20 decembrie 2012 - 14 martie 2013, Toader ar fi îndeplinit şi funcţia de deputat şi pe cea de administrator al firmei „Ecoplant”.

Parlamentarul a fost informat atunci despre elementele care susţin verificarea inspectorilor integritate, dar şi despre drepturile de care beneficiază. Toader Dima poate să fie reprezentat de un avocat şi să prezinte date sau informaţii pe care le consideră relevante.

Potrivit inspectorilor de integritate, deputatul a depus deja la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare. Mai mult, la începutul acestei săptămâni, parlamentarul a atacat decizia ANI la Curtea de Apel Iaşi. 

Potrivit declaraţiei de avere depusă pe 5 iunie 2013, deputatul este asociat al firmei „Ecoplant”, deţinând 50% din acţiuni. Totodată, Toader mai este asociat al companiei SC Agro-Vin-Prod-Berezeni, deţinând tot jumătate din acţiuni.  (Vezi aici declaraţia de avere a lui Toader Dima)

Pe lângă această calitate, înainte de alegerile parlamentare din 2012, Dima era şi preşedinte al Agro Irig Prut Berezeni, aşa cum reflectă declaraţia sa de interese depusă la Biroul Electoral împreună cu dosarul de candidatură. 

Dacă se va dovedi că deputatul vasluian, care este la primul mandat în Parlamentul României, se află în stare de incompatibilitate, acesta va fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării funcţiei. 

În plus, acesta nu va mai putea candida pentru un fotoliu de parlamentar la următoarele alegeri legislative, întrucât i se va interzice ocuparea funcţiei eligibile pe care o ocupa în momentul în care a fost găsit în stare de incompatibilitate.

Citeşte şi:

Vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, bătut la alegerile parlamentare de un fermier

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite