Şeful "mascaţilor" de la Vaslui a semnat acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii, după ce a refuzat etilotestul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Servicului de Protecţie şi Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui a semnat acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii, în dosarul în care era cercetat pentru refuz de recoltare de probe biologice. Ofiţerul a refuzat să sufle în etilotest şi să îi fie recoltate probe biologice, după ce a în luna decembrie a lovit o adolescentă pe trecerea de pietoni.

Acordul semnat de comisarul Grişa Mititelu cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui a fost înaintat spre avizare Judecătoriei Vaslui, magistraţii urmând a se pronunţa asupra documentului pe 4 martie. 

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Vaslui au anunţat că odată cu sesizarea primită de la procurori prin care li s-a adus la cunoştinţă ca faţă de Grişa Mititelu s-a pus în mişcare acţiunea penală, ofiţerul a fost retras din activitatea operatică, fiind pus la dispoziţia inspectorului şef. “Urmare a faptului că împotriva poliţistului s-a pus în mişcare acţiunea penală, acesta a fost pus la dispoziţie efectuând numai acele sarcini stabilite în scris de conducerea Inspectoratului”, a precizat Alina Tonică, responsabil mass media din cadrul IPJ Vaslui.


Ofiţerul Grişa Mititelu a devenit inculpat în urma unui incident produs la sfârşitul anului trecut.
Pe 9 decembrie, în jurul orelor 14.30, o adolescentă s-a angajat în traversarea regulamentară a străzii dinspre sediul IPJ spre complexul meşteşugăresc.  Aflat la volanul autoturismului personal, comisarul Grişa Mititelu a lovit adolescenta pe trecerea de pietoni, acroşând-o cu partea lateral dreaptă a maşinii. Tânăra a căzut pe carosabil, fiind ajutată de un martor să se ridice.  

Un martor la eveniment a sunat la 112, anunţând accidentul. Un echipaj al Serviciului Rutier s-a deplasat la locul accidentului însă nu l-au mai găsit decât pe comisarul Grişa Mititelu în zonă. Acesta le-a spus că a mers după tânără, însă aceasta a refuzat să fie transportată la spital şi să îşi dea datele. Poliţiştii rutieri i-au cerut şefului  SPIR să sufle în etilotest însă ofiţerul a refuzat. El a refuzat şi să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice pentru a se stabili dacă a consumat sau nu băuturi alcoolice. Martorii prezenţi la eveniment au declarat că ofiţerul era băut în momentul accidentul. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de articolul 337 din Codul Penal.refuzul recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe lângă întocmirea dosarului penal, s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere până la finalizarea cercetărilor, fiindu-i eliberată dovadă fără drept de conducere.

Victima nu a mai fost găsită

Deşi accidentul s-a produs într-o zonă intens circulată, poliţiştii nu au reuşit să mai dea de urma fetei.
"Poliţiştii au efectuat cercetări pentru identificarea victimei, dar rezultatul a fost negativ. Nici la unităţile sanitare din oraş nu s-a prezentat vreo persoană care să prezinte leziuni specifice unui accident rutier", au mai precizat reprezentanţii IPJ Vaslui.
Comisarul Grişa Mititelu a mai fost implicat într-un incident la sfârşitul anului 2013, în timpul protestelor de la Pungeşti, când a avut o altercaţie verbală cu realizatorul de televiziune Oreste Teodorescu. Scandalul a pornit după ce Oreste a ajuns la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, acolo unde fusese dus pentru audieri unul dintre prietenii săi, Paul Iurea, un cunoscut activist. Pe platoul din faţa instituţiei se afla şi ofiţerul Grişa Mititelu, cu care fostul realizator TV a avut o dicuţie în contradictoriu, acesta din urmă reproşându-i poliţistului că este beat.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite