REZULTATE Bacalaureatul de toamnă 2014 Aproape 80% dintre absolvenţii vasluieni au picat la examenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat aseară rezultatele celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat. În judeţul Vaslui, au promovat doar 22,3% dintre absolvenţii care au susţinut examenul. Printre cei picaţi se numără şi fost fotbalist al FC Vaslui, Marius Croitoru (33 ani), care a fost notat cu 1,5 la limba română. Un singur candidat a reuşit să obţină medie peste 9.00.

 Doar 202 absolvenţi de liceu din judeţul Vaslui au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat,, în cadrul celei de-a doua sesiuni, din cei 905 prezenţi la examen. Iniţial, pentru Bacalaureatul de toamnă 2014 s-au înscris 1111 absolvenţi, dintre aceştia 206 au absentat, iar unul a fost eliminat dupa ce a încercat să copieze. Pe lângă numărul redus al celor care au reuşit şi nivelul mediilor este foarte mic. Astfel un singur candidat a obţinut medie peste 9. Eleva Iemima Gîbu, de la Colegiul Tehnic "Marcel Guguianu" din Zorleni are cea mai mare medie din judeţul Vaslui la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului - 9.71, fiind notata cu 9.40 la limba română, 10 la matematică şi 9,75 la geografie. Alţi cinci candidaţi au obţinut medii peste 8.00, printre aceştia şi Andreea Păuc şefa de promoţie a Liceului cu Program Sportiv Vaslui, care, din motive medicale nu a susîinut toate probele examenului din prima sesiune. Andreea Păuc a obţinut media 8,45, fiind a treia clasată în topul judeţean. Pe locul doi se află o absolventă a Liceului "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui, Simona Crăciun, cu media 8.91.

Fostul fotbalist al FC Vaslui, Marius Croitoru, care a susţinut Bacalaureatul la 33 ani, nu a reuşit să obţină medie de trecere, fiind notat la limba română cu 1.50. 

Candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute vor putea depune contestaţii astăzi, între orele 12.00-16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

Mai puteţi citi:

FOTO BAC 2014 Vaslui Limba română a dat bătăi de cap elevilor vasluieni: "Iarăşi poezie... Am ratat şi bacalaureatul ăsta"

Perle de la Bacul de toamnă: „Pe mine mă fascina profa de română, bună rău era”

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite