FOTO BAC 2014 Vaslui Limba română a dat bătăi de cap elevilor vasluieni: "Iarăşi poezie... Am ratat şi bacalaureatul ăsta"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vasluieni au părăsit sălile de examen, supăraţi pe subiectele primite
Elevii vasluieni au părăsit sălile de examen, supăraţi pe subiectele primite

Prima probă scrisă a celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat 2014, cea de limba română, a pus la grea încercare elevii vasluieni. Aceştia au părăsit sălile de examen dezamăgiţi după ce au regăsit poezia printre subiecte.

Pentru proba de limba şi literatura română s-au înscris 698 de absolvenţi de clasa a XII-a, la nivelul judeţului Vaslui fiind organizate  patru centre de examen şi două de evaluare. La fel ca şi la prima sesiune a bacalaureatului, candidaţii au avut ca subiect principal -poezia, deloc agreată de elevi.

Mulţi dintre candidaţii au părăsit centrele de examen, resemnaţi că nu vor promova bacalaureatul nici de această dată. "Iarăşi poezie... voi rata şi bacalaureatul astă", a declarat unul dintre elevi care a susţinut examenul la Liceul Ştefan Procopiu din Vaslui, la ieşirea din centru. "M-au terminat cu o poezie. N-am făcut nimic, am să dau bacul până n-o mai pica poezia. De data asta nu am şansă.", a spus resemnat un alt elev. 

În judeţul Vaslui s-au înscris pentru sesiunea august - septembrie a examenului de bacalaureat 1.120 de absolvenţi de liceu care nu au promovat la prima sesiune sau în anii trecuţi. Din totalul candidaţilor înscrişi, mai bine de 900 au absolvit liceul anul acesta, iar restul provin din serii anterioare. Sesiunea august-septembrie va continua miercuri, 27 august, cu proba obligatorie a profilului, unde sunt aşteptaţi 691 de absolvenţi, iar cea la alegere a profilului şi specializării va avea loc pe 29 august, la această probă fiind înscrişi 695 de absolvenţi.

Subiecte

La Română, la profilul Real, candidaţii au avut de scris un eseu despre poezia Plumb a lui George Bacovia, iar la subiectul al doilea, au avut de un text argumentativ despre importanţa regulilor într-un domeniu de activitate.
La profilul Uman, la ultimul subiect a fost Riga Crypto şi lapona Enigel de Ion Barbu.

Profesoara Ecaterina Stanca va rezolva subiectele în direct la Adevărul Live astăzi de la ora 13:00. Subiectele de la examen vor fi publicate de Ministerul Educaţiei pe site-ul subiecte.edu.ro.

subiecte romana bac toamna

Primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 12, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12 şi 16. În zilele de 1 şi 2 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar pe 4 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
Promovabilitatea la bacalaureat în prima sesiune a fost de 65,47% înaintea contestaţiilor şi de 66,15% după recorectare. Patru candidaţii din judeţul Vaslui au obţinut media 10.00 în prima sesiune a examenului de bacalaureat.

Citeşte şi:

Toate informaţiile despre examenul de Bacaluareat

Modele de subiecte pentru examenul de bacalaureat 

VIDEO Cum îi păcălesc profesorii pe elevii slabi să nu dea Bac-ul, ca să crească procentul admişilor. Elev: „Directoarea a zis să dea doar câţiva şi restul la toamnă”

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite