PSD câştigă alegerile în Vaslui. Dumitru Buzatu, un nou mandat de preşedinte al CJ. Vasile Pavăl, al patrulea de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu

Primele rezultate provizorii îl indică pe Dumitru Buzatu ca fiind câştigătorul alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui. PSD şi-a adjudecat trei primării din mediul urban: Vaslui, Huşi, Murgeni.

UPDATE: Dumitru Buzatu este noul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui. Potrivit rezultatelor partiale dupa numararea a aproximativ 97,7 la suta din voturi, Dumitru Buzatu a obtinut 54.360 voturi, iar Marius Arcaleanu, 51.524. Pe partide procentele sunt urmatoarele: PSD – 38,95%, PNL -35,5%, ALDE – 8,82%, USR – 8,3% si Pro Romania cu 5,03%. PMP nu a reusit sa treaca pragul electoral.

Pe total judet, PSD a castigat alegerile si si-a adjudecat 59 de primarii, PNL a castigat alegerile in 24 de localitati, iar ALDE - 4. 

La alegerile din 2016,  PSD a câştigat 57 de comune. PNL - 19, ALDE - 3, PSRO- 1,iar o comună a fost adjudecată de un independent. 

Ştire iniţială: Alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Vaslui au fost câştigate de Vasile Pavăl, care are la activ trei mandate de primar şi două de viceprimar. 

De asemenea, PSD a câştigat alegerile şi în municipiul Huşi, locul natal al ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, dar şi în oraşul Murgeni. PNL, în schimb, a câştigat la Bârlad, unde primarul în funcţie, Dumitru Boroş, a obţinut al doilea mandat. De asemenea, liberalii şi-au adjudecat şi primăria oraşului Negreşti.

În mediul rural, PSD a triumfat în comunele cu ”tradiţie” de stânga, precum Ştefan cel Mare, Hoceni, Vutcani, Roşieşti, Soleşti, Bălteni, Gârceni sau Pădureni, însă au pierdut comune pe care le conduceau de mai mulţi ani: Codăeşti. Muntenii de Jos, Drânceni sau Dimitrie Cantemir.

 Alegerile locale 2020 au fost marcate la Vaslui de o prezenţă redusă la urne, recordul absolut fiind înregistrat în municipiul reşedinţă de judeţ. În Vaslui, doar 15,47% dintre cetăţenii cu drept de vot au fost prezenţi la urne.

Vă mai recomandăm:

Alegeri locale 2016. Vasile Pavăl (PSD) câştigă al treilea mandat la Vaslui, cu un scor zdrobitor

Alegeri generale 2016. Lovitură de teatru la redistribuirea mandatelor în Vaslui. Cine sunt noii parlamentari şi marii pierdanţi

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite