Alegeri locale 2016. Vasile Pavăl (PSD) câştigă al treilea mandat la Vaslui, cu un scor zdrobitor, fiind considerat ”primarul care a schimbat oraşul”

0
0

Alegeri locale 2016 Vaslui. Rezultatele scrutinului din 5 iunie, în municipiul Vaslui, l-au reconfirmat în funcţia de primar pe Vasile Pavăl (PSD), actualul edil în funcţie, cu un procent de 76%.

Vasile Pavăl (60 ani) se află în faţa celui de-al treilea mandat de primar, la care se adaugă unul de viceprimar în perioada 2004-2008. Victoria lui Vasile Pavăl la Vaslui era una aşteptată, fiind catalogat drept unul dintre cei mai populari primari ai oraşului.

În perioada mandatelor lui Vasile Pavăl, municipiul Vaslui a fost inclus într-un amplu program integrat de dezvoltare urmană, cu finanţare din fonduri europene, care a dus la schimbări esenţiale la imaginea oraşului, iar asta a contat decisiv în opţiunile alegătorilor. 

În plus, Vasile Pavăl a urmat la primărie lui Victor Cristea, un alt primar PSD, care însă stârnise multe controverse pe plan local din cauza proiectelor păguboase derulate. 

Vasile Pavăl este de profesie inginer, iar timp de 13 ani (1991 - 2004)  a fost director al Goscom, societatea care se ocupă cu salubrizarea oraşului. Ieşean de origine, Pavăl a fost repartizat în Vaslui, în 1981, după absolvirea Facultăţii de Construcţii, din cadrul Universităţii Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iaşi. Timp de cinci ani a fost inginer în cadrul Serviciului de Gospodărie Urbană, ulterior, în perioada 1986 - 1991 conducând Serviciul de Arhitectură şi Sistematizare al oraşului. 

“Mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine. Este un mandat greu, în care vasluienii mi-au cerut să muncesc şi nu îi voi dezamăgi. În aceastã seară, au câştigat vasluienii, o echipã puternică, atât la Consiliul Local, cât şi la Consiliul Judeţean, dar si un primar puternic. Suntem pregătiţi de muncă. Câştigul este al vasluienilor”, a declarat Vasile Pavăl, la scurt timp după aflarea rezultatelor.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite