Proiect unic în ţară în cadrul căruia 10 elevi ai Colegiului Naţional „Gh. R. Codreanu“ Bârlad se pregătesc în domeniul IT în mediu universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Ideea aparţine profesorului Vlad Giurcanu şi permite accesul elevilor de liceu la resursele din mediul universitar. Proiectul vine ca o recunoaştere a bunei pregătiri a elevilor de la Colegiul „Codreanu“ care au reuşit să consolideze cariere sonore în industria IT internaţională.

Colegiul National "Gh.R.Codreanu" Bârlad se prezintă comunităţii locale, regionale şi nationale cu rezultate şi iniţiative care impun standarde si exemple de urmat în ceea ce priveşte dorinţa de a face învăţământ şi educatie de calitate.

Evervescenta interesului pentru performanta este un specific al acestei institutii. Această stare de fapt trezeşte şi interesul intitutiilor de învăţământ superior din ţară.

Facultatea de Informatica din Iasi împreuna cu Asociatia Studentilor de la Informatica deruleaza un proiect naţional numit FII Practic ce ofera in mod gratuit stagii de instruire studenţilor în centrele universitare Iasi şi Cluj.

Stagiile de pregătire au demarat  pe 18 martie şi vor avea amploare unui curs universitar până pe data de 24 aprilie.

Sunt pe mai multe arii de interes tehnologic si ştiinţific şi sunt susţinute de oameni din industria IT din Româna care se implică în formarea de specialişti cu un nivel de competenţe solicitat real în piaţa muncii.     

Colegiul National Gh.Rosca Codreanu deruleaza un acord de parteneriat cu Facultatea de Informatica Iasi in cadrul proiectului FII Practic in baza caruia o grupa de 10 elevi de la acest liceu vor participa la aceste stagii de pregatire.

elevi IT codreanu

Este masura unei recunoasteri si a unei increderi acordate activitatii profesorului Vlad Giurcanu care de multi ani instruieste elevi ce au dovedit dupa absolvire cariere respectabile si sonore in industria IT.

Parteneriatul initiat de profesorul Vlad Giurcanu este la acest moment o unicitate la nivel national care permite intr-un cadru organizat si riguros accesul elevilor la resursele mediului universitar.
Cunostintele vehicultate bineinteles ca depasesc cu mult standardele nivelului programei scolare.  Si nu este vorba doar de continut ci si de orientare.

"Decalajul intre industrie, piata muncii si sistemul educational este o realitate. În lupta impotriva acestui decalaj este angajata Facultatea de Informatica din Iasi mediul universitar fiind cel mai curand responsabil. Performantele obtinute ani la rand in competitii bazate pe proiecte au fost o precupare permanenta a profesorului Vlad Giurcanu care are si o teorie proprie in privinta acestui sistem de promovare neluat in seama de autoritati dar care genereaza oameni de succes si care stiu sa valorizeze cu adevarat prezentul", a spus profesorul Giurcanu.

Cei 10 elevi sunt pregatiti de profesorul Vlad Giurcanu si provin din toate clasele IX, X, XI, si XII. Sunt deosebiti de interesati de domeniul tehnologiei informatiei si dedicati personalitatii profesorului lor. Familiile lor sustin si inteleg semnificatia oportunitatii de afirmare in care sunt agrenati. In fiecare weekend se deplasaseaza cu profesorul lor la Iasi pentru a participa la proiect .
 

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite