Profesor din Vaslui, condamnat la închisoare pentru că a bătut un elev. Ce l-au obligat judecătorii să facă

0
Publicat:

Un profesor de Biologie din Vaslui a fost condamnat pentru purtare abuzivă deoarece și-a pierdut cumpătul în timpul unei ore și l-a lovit cu pumnul în cap pe un băiat care făcea gălăgie.

Elevul de 14 ani a fost lovit cu pumnul în cap de profesor FOTO arhivă Adevărul
Elevul de 14 ani a fost lovit cu pumnul în cap de profesor FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Huși l-a condamnat în 20 noiembrie pe C.N., profesor de biologie la o școală din localitate, la un an și șase luni de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere. Instanța l-a obligat pe dascăl să presteze și 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. Decizia instanței nu este definitivă.

Incidentul a avut loc în 2021 la o școală gimnazială din Huși (Vaslui). Dascălul s-a enervat la culme pe un elev de clasa a VII-a care făcea gălăgie și l-a lovit cu pumnul în cap. Familia băiatului a aflat de la ceilalți părinți ce s-a întâmplat, iar bunica l-a găsit pe copil plângând la școală și l-a dus la spital, întrucât se plângea că îl doare capul.

Elevul a stat internat o noapte în spital și a primit tratament de specialitate. Ulterior, profesorul de Biologie a recunoscut ce a făcut și și-a cerut scuze pentru gestul său. Conducerea școlii l-a sancționat cu o mustrare scrisă, dar părinții elevului nu au vrut să renunțe la plângerea penală, considerând că dascălul trebuie pedepsit pentru ce a făcut.

Cel mai mult i-a deranjat pe părinți și cuvintele pe care profesorul i le-a adresat elevului după ce l-a lovit. Acesta i-a reproșat băiatului că revenise recent din străinătate, deși nu exista niciun motiv pentru ca elevului să îi fie rușine pentru asta.

Copilul de 14 ani este crescut de bunica lui, pentru că nu s-a putut acomoda în străinătate, unde muncește mama lui.

Profesorul de Biologie obținuse anterior rezultate notabile la olimpiade și concursurile școlare cu elevii săi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite