Primar de Vaslui, autopropus în AGA unei firme din subordinea sa. Reacția Agenției de Integritate

0
Publicat:

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referitor la folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane de către Paul-Iulian Lazăr, primar într-o comună din Vaslui.

ANI a sesizat Parchetul în cazul primarului din Muntenii de Jos FOTO arhivă Adevărul
ANI a sesizat Parchetul în cazul primarului din Muntenii de Jos FOTO arhivă Adevărul

Potrivit inspectorilor ANI, Paul-Iulian Lazăr, primarul comunei Muntenii de Jos din Vaslui, a inițiat și a promovat un proiect de hotărâre prin care s-a propus reprezentantul C.L al localității în Adunarea generală a acționarilor a unei societăți la care Consiliul local deține calitatea de acționar - proiect adoptat pe 20 ianuarie 2021, în forma propusă de inițiator. 

În calitate de reprezentant al C.L în A.G.A a societății la care Consiliul local deține calitatea de acționar, Paul-Iulian Lazăr a obținut, în perioada 2021 – septembrie 2022, venituri totale în sumă de 42.659 Lei.

De asemenea, edilul a emis pe 5 februarie 2021, la solicitarea soției sale, o adeverință care atestă că aceasta este deținătoarea unui teren situat în intravilanul localității Băcăoani, comuna Muntenii de Jos.

Mai mult, primarul a semnat pe 13 aprilie 2021 întâmpinarea depusă de comuna Muntenii de Jos la cererea de chemare în judecată introdusă de soția sa.

„Totodată, există și indicii referitoare la posibila săvârșire de către Paul-Iulian Lazăr a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de articolul 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat în declarația de avere din data de 27 mai 2022, veniturile în sumă totală de 23.947 lei realizate în anul 2021 în calitate de reprezentant al C.L în A.G.A. a societății la care Consiliul Local deține calitatea de acționar”, au stabilit reprezentanții ANI.

În același timp, în declarațiile de avere din 15 ianuarie 2023 și din 13 martie 2023, Paul-Iulian Lazăr a consemnat faptul că a realizat venituri în calitate de „MEMBRU CA” al societății mai sus menționate, în condițiile în care, în perioada de referință, Lazăr nu deținea funcția de administrator al acelei societăți, au mai constatat inspectorii Agenția Națională de Integritate (ANI).

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite