Mii de vasluieni au rămas fără curent electric. Zeci de accidente provocate de neechiparea corespunzătoare a mașinilor pentru iarnă
0Circulaţia este îngreunată pe mai multe multe drumuri din judeţul Vaslui din cauza zăpezii depuse pe carosabil. Patru localităţi cu peste 2.400 de locuitori au rămas fără energie electrică după ninsorile abundente și viscolul de noaptea trecută.
Mai multe echipe au fost trimise în teren de Electrica pentru remedierea defecțiunilor la două linii aeriene de medie tensiune care sunt afectate parţial în județul Vaslui.
Patru localităţi cu peste 2.400 de locuitori au rămas fără energie electrică după ninsorile abundente și viscolul de noaptea trecută.
„În mai multe zone din judeţul Vaslui se circulă în condiţii de iarnă. Rog cetăţenii să conducă prudent şi să nu pornească la drum dacă maşinile nu sunt echipate corespunzător pentru sezonul rece. Solicit primarilor să ia măsuri urgente pentru a asigura siguranţa cetăţenilor şi buna desfăşurare a activităţilor în această perioadă. Este extrem de important să ne asigurăm că drumurile principale şi secundare sunt deszăpezite şi că se iau măsuri de prevenire a formării poleiului”, a transmis Daniel Onofrei, prefectul judeţului Vaslui.
Până acum au avut loc zeci de accidente în județul Vaslui din cauză că mașinile nu erau dotate cu cauciucuri pentru iarnă. Drumarii acționează pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil și împrăștie sare.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, 18 noiembrie, avertizări cod galben şi cod portocaliu de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi viscol, ce vizează cea mai mare parte a ţării.
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a anunţat cod galben de viituri pe râurile din estul ţării începând de sâmbătă, la ora 12,00, până pe 19 noiembrie, la aceeaşi oră.
Vor fi afectate râurile din bazinele hidrografice: Bârlad (judeţele: Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Prut (judeţele: Vaslui şi Galaţi), Siret (judeţul Galaţi).
Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depăşirii cotelor de apărare.