Primii refugiaţi din Ucraina au ajuns la vama Albiţa. Autorităţile vasluiene caută spaţii pentru ridicarea taberelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama Albiţa FOTO Vremea Nouă
Vama Albiţa FOTO Vremea Nouă

Ucrainenii nu au de gând să rămână în Romănia şi spun că îşi vor continua drumul spre Grecia, Italia, Spania şi alte ţări unde au rude.

Responsabilii cu primirea ucrainenilor sunt reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, care au identificat deja la nivelul judeţului mai multe spaţii unde ar putea fi amplasate aceste tabere pentru refugiaţi.

”Ne aşteptăm să vină pe la Albiţa, din sud, din nord, nu ştim exact care va fi forma de acces, dar noi am luat în calcul toate variantele. Avem capabilităţi, avem tabără, în aşa fel încât să putem fi operativi şi în cele 12 ore menţionate de procedură să o avem şi funcţională. Am identificat mai multe locaţii, noi am mers pe valori cât mai mari luate în calcul şi în funcţie de care va fi fluxul de refugiaţi, o să amenajăm aceste tabere sau o să folosim capabilităţile existente la nivel de alte centre de cazare”, a declarat şeful ISU Vaslui, Niculae Tătaru, pentru Vremea Nouă.

O parte dintre ucrainenii care au intrat pe la punctele de trecere a frontierei din nordul ţării s-au deplasat la Aeroportul Internaţional ”Ştefan cel Mare”, pentru a prinde cursa Suceava – Bergamo.

”Tabăra de cazare de pe raza judeţului nostru are o capacitate de 200 de locuri, însă numărul refugiaţilor ar putea fi mult mai mare, iar atunci se va apela şi la spaţiile puse la dispoziţie de alte instituţii ale statului”, mai spun reprezentanţii ISU Vaslui.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Război în Ucraina. Ucrainenii, lăsaţi singuri. Culmea, mii de ruşii au ieşit în stradă pentru ei riscând puşcăriile lui Putin FOTO VIDEO

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Kiev. Putin le cere militarilor ucraineni să preia puterea

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite