Doi români au spart o locuinţă din Germania şi au fugit cu bunuri de 30.000 de euro. Unde i-au găsit polițiștii

0
Publicat:

Doi bărbaţi dintr-o localitate din judeţul Vaslui au fost arestaţi preventiv, fiind suspectaţi că au spart o locuinţă din Germania şi au furat bunuri în valoare de 30.000 de euro.

Cei doi suspecți de furt au fost arestați FOTO arhivă Adevărul
Cei doi suspecți de furt au fost arestați FOTO arhivă Adevărul

Poliţiştii Serviciului de Investigatii Criminale Vaslui şi ai Secţiei 4 Poliţie Rurală Huşi au reţinut doi bărbaţi, în vârstă de 30 şi 35 de ani, din comuna Drânceni, judeţul Vaslui, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În urma anchetei, poliţiştii au stabilit că, pe 4 noiembrie 2023, persoanele bănuite de comiterea infracţiunii ar fi sustras, dintr-o locuinţă din Germania, mai multe bunuri, în valoare de peste 30.000 de euro.

„La data de 13 noiembrie 2023, poliţiştii au efectuat 4 percheziţii domiciliare, unde au descoperit şi ridicat toate bunurile sustrase, prejudiciul fiind recuperat în totalitate. În aceeaşi zi, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat, faţă de cei 2 bărbaţi, măsura reţinerii, pentru 24 de ore”, a mai precizat sursa citată.

Cei doi brăbaţi au fost prezentaţi, marţi, 14 noiembrie, judecătorului de dreptului şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Huşi, care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Două tractoare furate din Germania şi Belgia, identificate în vama Borş

Alte bunuri de sute de mii de lei furate din Germania și Belgia au fost identificate de polițiști în vama Borș. Utilaje agricole estimate la peste 700.000 de lei, căutate de autorităţile germane și belgiene, au fost descoperite în camionul unui român care se întorcea în ţară prin PTF Borș.

Polițiștii de frontieră din Bihor au găsit cele două tractoare miercuri dimineaţa, 29 martie 2023, în jurul orei 7.40,  într-un camion condus de un român.  Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, utilaje agricole din Germania şi Belgia, mărcile John Deere şi Deutz Fahr, pentru un român din Buzău.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor de însoțire, poliţiştii de frontieră din Borş au verificat în amănunt utilajele, confruntând seriile tractoarelor cu cele înscrise în documentele de însoțire a mărfii, constatând astfel că seriile de șasiu erau alterate și modificate parțial.

Atât că, verificând în sistemul electronic, poliţiştii de frontieră au descoperit că cele două tractoare erau declarate ca furate.

„Mijloacele de transport figurau  în sistemul electronic drept bunuri căutate pentru confiscare. Alertele pentru cele două tractoare, în valoare de aproximativ 700.000 lei, fuseseră introduse de autorităţile din cele două țări, în urmă cu 72 de ore", se precizează într-un comunicat transmis, joi, 30 martie 2023, de Biroul de presă al Poliţiei de Frontieră Oradea. 

Ca atare, tractoarele furate au fost indisponibilizate, iar şoferul de TIR s-a ales cu dosar penal pentru tăinuire.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite