Cal înhămat la două căruțe, la un pas să moară înecat. Animalul a căzut de pe digul care traversează râul Bârlad

0
Publicat:

Un bărbat iresponsabil dintr-o comună din județul Vaslui a înhămat un cal la două căruțe, legate una după alta, și a încercat să traverseze digul râului Bârlad, deși era ilegal. La un moment dat, una dintre căruțe s-a răsturnat și a tras animalul în mâlul din albia râului.  

Calul a fost scos de pompieri din noroi FOTO ISU Vaslui
Calul a fost scos de pompieri din noroi FOTO ISU Vaslui

Un vasluian a fost la un pas să își omoare calul în chinuri. Bărbatul a înhămat calul la două căruțe și a încercat astfel să traverseze digul râului Bârlad, dar una dintre căruțe s-a răsturnat, iar animalul a căzut în mâlul din albia cursului de apă.

Realizând ce a făcut, individul a sunat la 112, iar pompierii au reușit să salveze calul și să recupereze și cele două atelaje.

„Echipajul de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială, pentru salvarea unui animal care a căzut pe malul râului Bârlad și a rămas împotmolit în extravilanul localității Gara Banca, comuna Banca. La sosirea echipajului de intervenție, calul era prăbușit și blocat în noroiul dintre dig și albia râului Bârlad. Pompierii au ridicat calul și l-au predat proprietarului. De asemena, pompierii au adus la drum și cele două atelaje pe care le tracta cabalina. Căruțașul nu a necesitat îngrijiri medicale”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Cal abandonat pe marginea drumului

Un alt cal a fost salvat în 2021 de un om de bine. Un cal alb, numai piele şi os, fusese abandonat pe marginea drumului, într-un sat sărac din sudul Dobrogei. Imaginea cu cabalina zăcând inertă pe pământ, cu capul pe asfalt, a cutremurat o lume întreagă.

Fotografia a fost postată pe Facebook de Asociaţia pentru Protecţia Animalelor „Măriuţa“ din Desa, Dolj, înfiinţată de Daniela Popovici.

„România, 2021. Judeţul Constanţa, sat Văleni. Eu nu mai am cuvinte...Nu e mort. E epuizat, slab, abandonat, muncit, probabil foarte bolnav. Încerc să-mi găsesc forţele. Mă ajutaţi să-l salvez? Trebuie intervenit urgent. E un drum extrem de lung. Am nevoie de ajutor. Singură, mi-e absolut imposibil”, spunea atunci Daniela Popovici.

Daniela Popovici a ajuns la Văleni pe 24 ianuarie 2021, în jurul orei 1 noaptea, într-o zonă fără semnal. Calul era în stare critică, după cum a împărtăşit femeia. După multe apeluri, tratamente de urgenţă şi ore de chin, „Măriuţa“ a reuşit salvarea calului. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite