Poliţist bârlădean, accidentat grav de un beţiv care a fugit de la locul faptei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul a accidentat două persoane
Şoferul a accidentat două persoane

Mircea Apostu, un şofer în vârstă de 33 de ani, din localitatea vasluiană Schineni, a fost arestat, în cursul zilei de ieri, după ce a accidentat grav două persoane, în noaptea de 8 spre 9 noiembrie. Bărbatul a primit mandat de arestare deoarece a fugit de la locul accidentului fiind ulterior prins de poliţişti care au stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 1,6 la mie.

Accidentul a avut loc pe raza localităţii Ţuţcani şi, potrivit poliţiştilor vasluieni, cele două victime se deplasau pe marginea drumului, îndreptându-se spre satul Măluşteni, atunci când au fost lovite de maşina condusă de bărbatul de 33 de ani. 

Deşi a fugit de la localu accidentului, oamenii legii l-au prins jumătate de oră mai târziu în localitatea de domiciliu. „Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul obţinut fiind de 0,87 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto  a fost condus la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad unde i s-au recoltat probe biologice, iar din buletinul de analiză rezultă că acesta avea o alcoolemie 1,60 la mie“, ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui. 

Cele două victime, dintre care una în stare foarte gravă, au fost transportate la spital. Persoana care a suferit leziuni mai grave se numeşte Marian Vicol, de 44 de ani, şi lucrează la Biroul de investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Bârlad. 

Magistraţii au emis, duminică, mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe bărbatului, pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite