Pericol rutier cu iz tragicomic la Vaslui. Drumarii au trasat marcajele rutiere prin șanț

0
Publicat:

Din motive ce urmează a fi lămurite de autorități, drumarii au trasat marcajele rutiere în apropierea comunei vasluiene Berezeni prin șanțul de pe marginea șoselei, pe o distanță de zeci de metri.

Marcajul rutier a fost trasat de drumuri în șanțul de pe marginea șoselei FOTO stiriest.ro
Marcajul rutier a fost trasat de drumuri în șanțul de pe marginea șoselei FOTO stiriest.ro

O întâmplare ce pare la prima vedere hilară, dar care se poate încheia cu o tragedie a avut loc în vecinătatea comunei Berezeni din județul Vaslui.

Utilajul care a trasat linia discontinuă pe marginea șoselei a deviat la un moment dat în șanțul de pe marginea carosabilului și a continuat să facă marcajul rutier pe o distanță de câțiva zeci de metri, potrivit stiriest.ro.

Există acum pericolul, în special noaptea, ca un șofer grăbit să urmeze marcajul rutier și să iasă cu mașina în decor.

Autoritățile județene trebuie să identifice acum porțiunea de drum unde marcajul rutier a fost făcut în bătaie de joc și să remedieze rapid situația înainte să se producă un accident rutier.

„Inovaţie” a autorităţilor locale de la Bacău: treceri de pietoni vopsite peste asfaltul denivelat

O „inovație” în materie de marcaje rutiere s-a consemnat în toamna lui 2022 și la Bacău. Băcăuanii au avut neplăcuta surpriză să constate că trecerile de pietoni din oraş au vopsite în roşu şi alb, deşi asfaltul era denivelat serios şi ar fi trebuit mai întâi refăcut.

În zona pieţii centrale din Bacău, angajaţii municipalităţii au creat fără să vrea un efect 3D după ce au vopsit trecerile de pietoni în roşu şi alb peste asfaltul denivelat.

„Din ciclul ,,administrarea oraşului după proverbe”, afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul. S-au vopsit cu roş şi alb trecerile de pietoni în zona Orizontu, dar asfaltul de sub ele este numai dâmburi. Desigur pentru ,,vopsire” cineva a primit zeci de felicitări, dar pentru starea asfaltului, nimic?” s-a întrebat ironic un băcăuan pe o reţea de socializare.

Autorităţile din Bacău nu sunt la prima ispravă de acest gen. În 2021, pe strada 9 mai din oraş au fost trasate mai multe marcaje peste asfaltul denivelat, chiar şi în zonele în care era serios deteriorat. Ulterior, angajaţii municipalităţii au şters marcajele.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite