O vulpe a făcut senzaţie în centrul Bacăului. „De ce numai Londra să aibă vulpi?“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un trecător a filmat zilele trecute o vulpe chiar în centrul oraşului Bacău, în timp ce căuta resturi de mâncare. Specialiştii spun că acesta nu este un fenomen neobişnuit. În ultimii ani s-a încercat relocarea mai multor vulpi găsite în oraş, dar toate încercările s-au soldat cu eşecuri.

O vulpe care scormonea prin gunoaie în căutare de resturi de mâncare chiar în zona centrală a municipiului Bacău a stârnit reacţii diverse din partea locuitorilor oraşului. 

Un trecător a filmat animalul şi a făcut glume cu un prieten pe seama apariţiei inedite.

”De ce numai Londra să aibă vulpi?”, spune unul dintre ei, spre amuzamentul amicului său. Imaginile au fost filmate în zona străzii Aleea Parcului 40-42-44.

„Prezenţa vulpilor în zonele locuite nu mai trebuie să surprindă pe nimeni. Putem spune că Bacăul a intrat în cercul select al oraşelor unde vulpile sunt o prezenţă firească. De exemplu, în Londra se estimează că sunt peste 10.000 de vulpi”, spune Dinu Păncescu, şeful Serviciului Gestiuni Câini fără Stăpân din Primăria Bacău, potrivit desteptarea.ro.

Vulpea filmată joi, 9 iunie, în zona parcului Cancicov nu este o apariţie singulară. 

Alte două vulpi au fost semnalate anii trecuţi în parcarea „Arena Mall”. Erau hrănite de locatarii din zona străzii Ştefan cel Mare, unde deveniseră o prezenţă obisnuită. Toate eforturile de a le captura şi reloca cu echipaje de jandarmi şi echipa de capturare a Serviciului de Gestionare Câini fără Stăpân s-au soldat cu eşecuri.

Cind se simteau ameninţate, vulpile se retrăgeau în zona sălbatică a râului Bârnat, ascunzându-se în vegetaţie. Prezenţa vulpilor a mai fost semnalată în ultimii ani în zona de sud a Bacăului (zona Auchan), în Cimitirul Central, în zona Calea Republicii, iar locatarii de la casele din zona Bazei Aeriene 95 au reclamat disparitia păsărilor din curte, semn că animalele au trecut şi pe acolo.

”Prezenţa animalelor sălbatice în zonele urbane nu ar trebui să surprindă pe nimeni. În ultimii 5 ani, Serviciul Gestionare Câini fără Stăpân din cadrul Primariei municipiului Bacău a capturat un urs în zona R.A.R. Bacău şi un bursuc din beciul unei case de pe Prelungirea Bradului. Ambele animale au fost repuse în libertate”, a mai spus Dinu Păncescu.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Momentul în care un pui de urs este salvat de jandarmi. A fost dus la un centru pentru urşi orfani VIDEO

Tânăr din judeţul Bacău atacat de un urs. Numărul urşilor este de opt ori mai mare decât cel optim

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite