Momentul în care un pui de urs este salvat de jandarmi. A fost dus la un centru pentru urşi orfani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puil de urs salvat de jandarmii băcăuani FOTO IJJ Bacău
Puil de urs salvat de jandarmii băcăuani FOTO IJJ Bacău

Un pui de urs rătăcit de mama sa a fost salvat de jandarmii din Bacău. Aceştia au prins animalul, l-au predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Dărmăneşti, iar în cele din urmă ursuleţul a ajuns la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, judeţul Harghita.

Jandarmii au fost solicitaţi să intervină, joi, 19 mai, după ce un pui de urs s-a urcat într-un copac, în zona Coada Lacului de lângă oraşul băcăuan Dărmăneşti, iar mai mulţi câini, alertaţi de prezenţa animalului, lătrau insistent sub pom.

Jandarmii s-au deplasat în scurt timp, iar la sosirea acestora, ursuleţul a coborât din copac, fiind preluat de membrii echipajului.

„M-a impresionat foarte mult când acest micuţ pui de urs a venit fără teamă către noi şi mă bucur că l-am putut salva. Mulţumesc persoanei care a apelat numărul unic de urgenţă 112 şi a făcut posibilă salvarea, deoarece nu ar fi supravieţuit în pădure fără mama sa, având în vedere vârsta mică pe care o are. Puiul este bine în acest moment, este vioi şi în grija specialiştilor", a declarat plutonierul adjutant Gherasimescu Cristian, subofiţer operativ în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău.

Jandarmii i-au dat să bea apă, l-au botezat "Norocel", iar după o scurtă acomodare a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Lignum din Dărmăneşti, care l-au predat, la rândul lor, Centrului pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, judeţul Harghita.

Jandarmii recomandă cetăţenilor să anunţe prin apel la numărul unic de urgenţă 112 situaţiile de acest gen pentru a putea fi luate măsurile necesare astfel încât animalele să nu sufere.

  

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Îngerul animalelor fără stăpân. Ocroteşte 1.200 de suflete, de la câini şi pisici, până la ponei şi măgari

Localnicii unei comune, terorizaţi de un vecin iubitor de animale. Zeci de câini şi pisici le fac viaţa un calvar VIDEO

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite