O vasluiancă a băut diluant și a ajuns în comă la spital. A fost transportată cu elicopterul la Iași

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 67 de ani a ajuns în stare critică la spitalul din Vaslui pentru că a consumat diluant. Medicii i-au făcut spălături stomacale pentru a elimina rapid din organism substanța toxică.

Ambulanța SMURD a dus-o la spital FOTO arhivă Adevărul
Ambulanța SMURD a dus-o la spital FOTO arhivă Adevărul

Femeia de 67 de ani este din satul Protopopești, comuna Tăcuta, județul Vaslui. Nu se știe deocamdată dacă a fost un accident sau victima a încercat să își pună capăt zilelor.

Ea a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Vaslui, unde i-au fost aplicate spălături stomacale, iar apoi a fost solicitat un elicopter SMURD pentru a fi transportată la un spital din Iași. Vasluianca este în prezent în comă de gradul IV.

 17 copii la spital după ce au băut apă cu antigel

Un incident grav a avut loc pe 20.10.2017, când 17 copii din localitatea brăileană Victoria au ajuns la Spitalul Judeţean din Brăila pentru că unii dintre ei au băut apă cu antigel de la cişmeaua din curtea şcolii în care învaţă, iar alţii au gustat din curiozitate.  

Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, copiii de vârstă şcolară au fost aduşi cu ambulanţele, fiind preluaţi de medicii de la Pediatrie, care le-au făcut analize amănunţite. Ei au rămas internaţi ca măsură de precauție pentru că pot apărea efecte renale în timp, în urma consumului de apă cu antigel.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Brăila, Cătălin Canciu, şcoala din localitatea Victoria era la acel moment în reabilitare, iar constructorul a hotărât să introducă în instalaţia de încălzire antigel pentru a verifica centrala termică a unităţii de învăţământ. 

În mod accidental, cel mai probabil din cauza unui dop nestrâns corespunzător, antigelul a ajuns în instalaţia de alimentare cu apă a şcolii şi a câtorva case din jur.

„Copiii au simţit un gust ciudat al apei, au băut efectiv doi, iar alţi câţiva au gustat din curiozitate, apoi au reclamat situaţia şi au decis să vină la spital”, a declarat Canciu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite