Nereguli incredibile descoperite la uscătorul transformat în penthouse la Vaslui. Amenda uriașă aplicată proprietarului

0
Publicat:

Angajații Primăriei Vaslui au aplicat amenda maximă, de 100.000 de lei, firmei care a schimbat destinația unui uscător dintr-un bloc, amenajând acolo un penthouse, pe care l-a închiriat apoi pe Booking cu 700 de lei pe noapte.

Apartamentul de lux era închiriat cu 700 de lei pe noapte de către dezvoltator FOTO Vremea Nouă
Apartamentul de lux era închiriat cu 700 de lei pe noapte de către dezvoltator FOTO Vremea Nouă

Au fost luate primele măsuri în urma scandalului iscat la Vaslui în urmă cu mai bine de o lună după ce proprietarii de apartamente dintr-un bloc au reclamat o firmă care amenajase ilegal un penthouse într-un uscător. Reprezentanții Primăriei Vaslui au verificat dacă sesizarea proprietarilor se confirmă, dar și dacă aceștia au efectuat modificări neautorizate la propriile locuințe.

Firma care a transformat uscătorul într-un apartament de lux a fost amendată cu 100.000 de lei, după ce inspectorii de la Primăria Vaslui au descoperit mai multe nereguli.

„Pentru lucrări efectuate neautorizat în spațiile comerciale, schimbarea de destinație a uscătorului și pentru lucrările efectuate neautorizat asupra uscătorului s-au aplicat contravenții în cuantum total de 100.000 lei”, au precizat reprezentanții Primăriei Vaslui, potrivit Vremea Nouă.

Penthouse-ul a fost scos la închiriat pe Booking FOTO Vremea Nouă
Penthouse-ul a fost scos la închiriat pe Booking FOTO Vremea Nouă

De asemenea, inspectorii au constatat că 11 proprietari de apartamente din blocul unde a început scandalul și-au închis balcoanele cu tâmplărie PVC, modificând astfel suprafața utilă a locuințelor. Aceștia au la dispoziție 90 de zile pentru a obține autorizația de construire și actualizarea cărților funciare.

Locuri de parcare blocate de trotuarul supraînățat

Inspectorii Primăriei Vaslui au descoperit nereguli și la modul în care au fost create locurile de parcare pentru blocul respectiv. Conform contractului, dezvoltatorul se obligase să realizeze opt locuri de parcare, însă doar câteva ar putea fi folosite de locatarii blocului.

„Patru locuri, amplasate în amprenta blocului, se află în proprietatea SC Loturi Service SRL. Celelalte patru locuri sunt pe terenul din jurul blocului și se află pe cota-parte indiviză. La data controlului s-a constatat că din cele patru locuri de parcare situate pe amprenta blocului, două sunt dotate cu blocator; teoretic, restul pot fi folosite de locatarii blocului. Practic, trei dintre locuri de parcare situate în jurul blocului sunt impracticabile din cauza trotuarului supraînălțat de către dezvoltator”, este constatarea angajaților Primăriei Vaslui.

11 proprietari au modificat suprafața utilă a apartamentelor FOTO Vremea Nouă
11 proprietari au modificat suprafața utilă a apartamentelor FOTO Vremea Nouă

Inspectorii au mai stabilit că „la data efectuării recepției blocului, locurile de parcare au fost recepționate conform autorizației. Beneficiarul autorizației, respectiv dezvoltatorul, nu a mai solicitat emiterea unui Certificat de urbanism în vederea apartamentării, fapt care a condus la intabularea (reținerea în interes propriu) a celor patru locuri de parcare la care am făcut referire anterior. Responsabilitatea respectării condițiilor care au stat la baza eliberării autorizației de construire îi revine dezvoltatorului”.

Dezvoltatorului i s-a pus în vedere că trebuie să rectifice situația juridică a celor patru locuri de parcare aflate în proprietatea Loturi Service SRL pentru respectarea prevederilor PUD-ului aprobat prin HCL nr. 117/2018 și AC nr. 65/2019, în sensul transferului de proprietate către cota – parte indiviză a blocului.

De asemenea, „pentru locurile de parcare la care accesul este împiedicat de înălțimea trotuarului, dezvoltatorul – Loturi Service SRL – are obligația de a asigura accesul către acestea prin coborârea cotei trotuarului astfel încât să aibă acces orice fel de autoturism. Termen de realizare: Pentru marcarea și asigurarea accesului – 10 zile; Pentru coborârea cotei trotuarului – 30 zile; Pentru transferul/ înscrierea suprafețelor și cotelor aferente locurilor de parcare (aflate în proprietatea Loturi Service SRL) în cartea funciară colectivă a blocului – 90 zile. Nerespectarea oricărui termen dintre cele de mai sus va duce la sesizarea instanțelor judecătorești”, este avertismentul inspectorilor Primăriei Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite