Mesajele de încurajare ale românilor pentru fata violată din Vaslui: „Ai nevoie de studiu mult şi zilnic. Drumul tău în viaţă are alt traseu decât al celor mulţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violatorii şi susţinătorii pe holurile Tribunalului Vaslui FOTO Simona Voicu
Violatorii şi susţinătorii pe holurile Tribunalului Vaslui FOTO Simona Voicu

Românii scandalizaţi de drama tinerei de 18 ani din Vaslui, victimă a unui viol în grup, continuă să-i trimită adolescentei mesaje de încurajare.

„Adevărul“ vă prezintă alte câteva dintre mesajele pe care oamenii impresionaţi de cazul elevei violate le-au lăsat pe pagina de Facebook a ziarului şi în rubrica Comentarii de pe site-ul adevarul.ro.

Începând de luni, 20 iulie, cotidianul „Adevărul” şi site-ul www.adevarul.ro desfăşoară o campanie amplă în jurul acestui caz, pe care jurnaliştii noştri l-au prezentat în repetate rânduri, din noiembrie anul recut, atunci când s-a petrecut tragedia.

În timp ce eleva de 18 ani din Vaslui continuă să trăiască coşmarul început în noiembrie anul trecut, fiind supusă acum şi unei campanii de denigrare pornite în spaţiul public de cei şapte violatori şi de apropiaţii lor din comuna vasluiană Văleni, violatorii se bucură de libertate.

Vă invităm pe toţi cititorii „Adevărul” să-i transmiteţi un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului.

Vă prezentăm mai jos alte câteva mesaje ale cititorilor noştri transmise după publicarea oribilului caz de la Vaslui:

Valentin Popescu: Fetei: ridicarea poziţiei tale sociale deasupra majorităţii (inclusiv a celor 7) te va reabilita în ochii comunităţii tale şi te va plasa pe o treaptă mult superioară mediei celor din jur. Dar pentru ridicarea asta socială ai nevoie de mult studiu: mult şi zilnic. Vei simţi că vei creşte în valoare, vei putea să priveşti lumea cu detaşare, cu înţelegere, cu toleranţă. Şi asta pentru că drumul tău are un alt traseu decât al celor mulţi. Poţi transforma nenorocirea suferită într-un propulsor spre etajele superioare ale societăţii de unde vei avea satisfacţiile morale şi materiale pe care comunitatea ta de acum nici nu le bănuieşte. Dar trebuie muncit continuu, depăşindu-te în fiecare zi! Va fi greu, dar nu se poate altfel! Poţi!

Andrei Iarina: Fapta lor este mai mult decât josnică, dar nu cred că aceasta-i soluţia, să aruncăm cu pietre în ei sau să le dorim moartea. Trebuie recuperaţi, trebuie ajutaţi să redevină oameni (pentru că nici animale nu se pot numi), dar pot fi copiii oricăruia dintre noi... Noi nu avem dreptul să luăm viaţă nimănui, dar avem dreptul să îndreptăm pe cel căzut. (Sunt mulţi ca ei în lume ). Să ne rugăm pentru aceste suflete şi pentru aceste minţi diabolice, să se îndrepte, iar fetei îi doresc putere, credinţă, atenţie şi înţelepciune. Amin!

Lenuţa Enache: Drăguţă, capul sus! Ai curaj, nu te lasă doborâtă de vorbele urîte, de lume. Lumii nu-i tace gura nici sub pamânt. Nu cere clemenţă pentru cel care s-a purtat mai frumos cu tine, tot animal este şi el. Profită că foarte multă lume te susţine şi mergi înainte. Nu-ţi fie ruşine de ce ţi s-a întâmplat, nu a fost vina ta. Eşti inteligentă, cuminte, respectoasă, frumoasă, mergi înainte. E lege să-i judece!

Ana Cojocariu: Oare ce spune Dumnezeu când intraţi în biserică şi faceţi pe evlavioşii? Nu vă trăzneşte pe loc? Aceasta este învăţătura religioasă pe care aţi primit-o? Neruşinaţi şi ticăloşi ce sunteţi! Veţi plăti şi voi, şi părinţii voştri neruşinaţi mai devreme sau mai târziu. Nu scăpaţi nepedepsiţi. Aşa să ştiţi!

Sorin Ţaţa: Hai să fim clari, nimeni nu cere să fie violat/ă. Nimeni nu cere să fie bătut. Nimeni nu cere să fie umilit. Nimeni nu cere să fie tâlhărit, escrocat sau ucis. Nimeni nu cere ca persoana lui să fie redusă la 0, voinţa lui să dispară şi să fie înlocuită cu forţa de către dorinţa altuia care nici măcar nu îi vrea binele. Nimeni nu cere aşa ceva, nimeni nu merită aşa ceva.

Transmiteţi-i şi voi un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului. Dacă apropiaţii şi rudele violatorilor duc acum o campanie de denigrare a victimei, noi trebuie să-i arătăm că oamenii normali din această ţară sunt alături de ea şi nu tolerează asemenea fapte.

Citiţi şi:

Eleva violată de şapte bestii din Vaslui a mobilizat mii de oameni în jurul ei: „Fata aceasta e a noastră, a tuturor românilor”, „Să mergem la ea acasă, să o îmbrăţişăm“

Petiţie pentru arestarea bestiilor care au violat eleva din Vaslui. 28.000 de români au semnat petiţia: „Comportamentul animalic trebuie pedepsit“

Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită

Sentinţă-şoc la Vaslui. Judecătorii au decis eliberarea din arest a trei dintre cei şapte indivizi care au violat ore în şir o elevă, până la leşin

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Scrisoare deschisă adresată de ONG-uri preşedintelui Iohannis şi ministrului Justiţiei, în cazul eliberării celor 7 tineri care au violat o elevă din Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite