Luni începe şcoala, iar la Vaslui sunt de catedre erau neocupate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii pensionari vor ocupa şi ei foarte multe locuri FOTO:adevarul
Profesorii pensionari vor ocupa şi ei foarte multe locuri FOTO:adevarul

Aproape 500 de posturi din învăţământ sunt neocupate în Vaslui, cu doar câteva zile înaintea începerii noului an şcolar.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, un număr de 497 de catedre în învăţământ, din care 200 complete, sunt neocupate în judeţul Vaslui, după ce şefii învăţământului vasluian nu au reuşit să găsească profesori, învăţători sau educatori în urma numeroaselor şedinţe organizate în ultima lună.

Cu toate acestea, conducerea ISJ susţine că noul an şcolar va debuta cu toate aceste posturi ocupate astfel încât nu va exista nicio clasă care să nu aibă profesor la catedră.

„După ultima şedinţă publică pe care am organizat-o la nivelul Inspectoratului pe 11 septembrie, au rămas vacante 200 de catedre complete şi 297 incomplete. Până la sfârşitul acestei săptămâni, candidaţii care nu au îndeplinit condiţiile de a participa la această ultimă şedinţă au avut posibilitatea de a-şi depune dosarele direct la şcolile unde sunt posturi libere şi doresc să predea. În următoarele două zile se vor face încadrările de către conducerile unităţilor de învăţământ astfel încât, pe 16 septembrie, să nu avem catedre libere", a declarat, pentru Mediafax, inspectorul pe managementul resurselor umane din cadrul ISJ Vaslui, Gheorghe Fluieraş.

Potrivit acestuia, în această ultimă etapă de încadrare vor putea fi încadraţi inclusiv cei care au luat note de 2 sau 3 la examenul de titularizare, aceştia fiind consideraţi profesori calificaţi odată ce sunt absolvenţi de facultate.

Citeşte şi:

Elevii de clasa I din judeţul Vaslui, uitaţi de Ministerul Educaţiei

Au şcoală nouă şi vor învăţa în Ocolul Silvic. Sute de şcoli din Vaslui nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite