Incendiu de vegetație extins la un bloc din Bârlad. Oamenii au fugit ca să își salveze viața VIDEO

0
Publicat:

Un incendiu de vegetație izbucnit miercuri dimineața, 15 martie 2023, s-a extins la mai multe construcții improvizate și apoi la un bloc social din Bârlad (Vaslui). Locatarii au fugit ca să își salveze viața. Pagubele provocate de incendiu se ridică la 11.000 de lei.

Focul a cuprins mai întâi câteva locuințe improvizate FOTO Shutterstock
Focul a cuprins mai întâi câteva locuințe improvizate FOTO Shutterstock

Mai multe construcții improvizate, situate la doar câțiva metri de un bloc de locuințe sociale din Bârlad (Vaslui), au fost cuprinse de flăcări, din cauza unui incendiu de vegetație ce s-a extins.

Peste 30 de oameni au fugit și au fost evacuați din calea focului și a fumului dens.

Pompierii s-au luptat cu incendiul mai mult de trei ore. Apelul la 112 a fost dat miercuri dimineața, 15 martie 2023. Din cauza vântului, flăcările izbucnite pe câmp s-au extins cu repeziciune spre blocul social.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la zece magazii desfășurate pe aproximativ 150 metri pătrați, existând riscul ca focul să se extindă și la casele sociale. Până la sosirea echipajelor de intervenție, 30 de persoane s-au autoevacuat din locuințe. După aproximativ trei ore incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate persoane rănite ori intoxicate", au precizat reprezentanții ISU Vaslui.

Potrivit aceleiași surse, au ars zece magazii, șase ferestre de termopan, zece biciclete, dar și o porțiune din tavanul unei locuințe și mai multe materiale plastice și textile.

„Valoarea estimată a bunurilor distruse este de aproximativ 11.000 lei. Valoarea estimată a bunurilor salvate depășește 2,5 milioane lei", mai adaugă reprezentanții ISU Vaslui.

Totodată, flăcările au distrus circa 1.000 metri vegetație uscată și mărăciniș. Pompierii spun că, cel mai probabil, incendiul a pornit de la focul deschis în spațiu deschis.

Incendiu la o creşă şi un adăpost social din Huși

Un incendiu a afectat în urmă cu trei luni un alt adăpost social din județul Vaslui, dar și o creșă.

Secţia de pompieri Huşi a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă, o autoscară mecanică, o ambulanţă SMURD tip B2 (EPA) şi o ambulanţă SMURD tip C1 (TIM) şi echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în municipiul Huşi, pe strada Nicolae Cişman, într-o clădire cu dublă funcţionalitate, creşă (la parter) şi adăpost pentru persoane asistate social (la etaj).

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta la etajul clădirii, într-o cameră, şi exista riscul de propagare la nivelul întregului adăpost”, au precizat reprezentanții ISU Vaslui.

Pompierii au salvat două persoane adulte care prezentau arsuri şi au evacuat şase persoane, între care şi trei copii.

Toate persoanele au fost evaluate medical, două dintre aceste fiind transportate la Spitalul Municipal Huşi, acestea fiind diagnosticate într-o primă fază cu arsuri de gradul II.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite