În prima zi de Paşte, vasluienii au dublat numărul solicitărilor la Ambulanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca în fiecare an, pentru mulţi dintre vasluieni sărbătorile pascale au fost motiv de excese la capitolul mâncare, alcool, iar bătăile au fost neplipsite. În prima zi de Paşte, cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost solicitate să intervină în nu mai puţin de 200 de cazuri, dublu faţă de media zilelor obişnuite.

Numai în noaptea de duminică spre luni, ambulanţierii au avut de soluţionat 70 de urgenţe, la care s-au adăugat şi 18 intervenţii ale echipajelor SMURD. În topul urgenţelor medicale s-au aflat agresiunile, 15 vasluieni ajungând la spital cu traumatisme prin agresiune. În toate cazurile, altercaţiile s-au produs pe fondul consumului exagerat de alcool. De altfel, în prima zi de Paşte, ăapte persoane au fost transportate la spital în comă alcoolică. Nelipsiţi au fost şi pacienţii care acuzau colici abdominale, pe fondul exceselor alimentare, dar şi cardicii. Pentru salvarea unui bărbat din Negreşti, care a suferit un infarct a fost nevoie de intervenîia elicopterului SMURD pentru a fi transportat la Institutul de boli cardiovasculare de la Iaşi. Aşa cum s-au obişnuit, ambulanţierii au avut parte şi de mai multe gravide, care au au aşteptat să intre în travaliu, în loc să se adreseze unităţilor spitaliceşti la termenul stabilit de medicii care le-au urmărit sarcina. Tot în prima zi, de Paşte s-au înregistrat şi două evenimente rutiere, soldate cu victime, a căror viaţă este, din fericire, în afara oricărui pericol. Cel mai grav eveniment s-a înregistrat duminică seara, în comuna Voineşti. Aici, în urma unui scandal izbucnit între membrii a două familii, patru persoane au ajuns înjunghiate la spitalul din Bârlad. Poliţiştii au deschis dosar penal, încadrarea juridică a faptelor urmând a se face în urma concluziilor medico legale.

Citeşte şi: 

Un vasluian a ajuns la spital plin de vânătăi şi cu urme de electroşocuri. Trei poliţişti, acuzaţi că l-au bătut în postul de poliţie

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite