FOTO VIDEO Ginerele „Regelui asfaltului“ din Vaslui, arestat preventiv în dosarul ciobanului ucis în lanul cu grâu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Şelaru a fost scos din sediul Parchetului în cătuşe     Foto Simona VOICU
Cornel Şelaru a fost scos din sediul Parchetului în cătuşe     Foto Simona VOICU

După aproape şase ore de audieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au dispus luni după-amiază reţinerea pentru 24 de ore a ginerelui omului de afaceri Emil Savin, sub acuzaţia de omor. Cornel Şelaru susţine că el e cel care l-a călcat cu maşina pe cioban, dar din greşeală. Mâine, tânărul de 31 ani va fi prezentat în faţa judecătorilor Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 14.20 Judecătorii Tribunalului Vaslui au admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui şi au dispus arestarea preventivă a lui Cornel Şelaru pentru 30 de zile

Omul de afaceri Emil Savin şi ginerele său, Cornel Şelaru, s-au prezentat dimineaţă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, însoţiţi de de doi avocaţi: Costel Chiper, de la Baroul Vaslui, şi Ionel Nechita, de la Baroul Iaşi. La audieri, atât Savin, cunoscut ca Farmazon, cât şi ginerele său au susţinut varianta expusă vineri, cum că miercurea trecută ginerele său se afla la volan şi l-a călcat din greşeală pe cioban, motivând că nu l-a văzut în lanul cu grâu. Cei doi nu au putut găsi o jusitificare pentru urmele de maşină prin lanurile de grâu. Cu atât mai mult cu cât lanul de grâu unde susţine Şelaru că l-a surprins pe cioban aparţine unei societăţi comerciale şi nu lui Emil Savin, doar celălalt lan, unde au fost suprinşi cei doi ciobani fiind proprietatea afaceristului.

Anchetatorii spun că, în acest caz, cercetările au fost îngreunate de declaraţia martorului cheie din dosar, Ilie Hordu, ciobanul care a scăpat cu fuga, care a declarat iniţial că l-a văzut coborând din maşină pe afaceristul Emil Savin, recunoscându-l atât după trăsăturile fizice, cât şi după bandajul pe care acesta în purta la mână. Vineri noaptea, când anchetatorii şi procurorul criminalist au mers din nou la Blăgeşti pentru cercetări la faţa locului, la reconstituire i-au cerut ciobanului să indice locul pe unde l-a observat pe Farmazon coborând din maşină. Hordu a indicat partea dreaptă a autoturismului de teren, susţinând că el ştie că "toate jeepurile au volan pe partea dreaptă ".

Farmazon cercetat pentru loviri şi alte violenţe

emil savin

Pe lângă infracţiunea de omor, pe numele lui lui Cornel Şelaru procurorii fac cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe. Aceeaşi infracţiune i-a fost reţinută şi lui Emil Savin. Niciunul dintre ei nu a recunoscut, însă că ar fi lovit vreo unul dintre ciobani, chiar dacâ cel care a scâpat cu fuga este plin de vânătâi pe corp. Nici Savin, nici ginerele său nu au recunoscut că ar fi bătut vreo unul dintre ciobanii surprinşi în grâu.

Explicaţia avocatului: "A bătut vântul prea tare"

Decizia de reţinere a ginerelui lui Emil Savin sub aspectul sâvârşirii infracţiunii de omor este considerată de avocaţi exagerată, ei invocând că ar fi vorba de o ucidere din culpă. În timp ce avocatul Ionel Nechita a considerat moartea ciobanului de 42 ani, drept "un accident atipic", recunoscând că în practica judiciară nu există astfel de cazuri de ucidere, subliniind că procurorii vor trebui să probeze intenţia autorului, cel de-al doilea avocat a găsit o explicaţie ironică pentru strivirea ciobanului cu maşina de teren.

"A bătut vântul prea tare", a declarat avocatul Costel Chiper atunci când jurnaliştii au întrebat cum s-a produs evenimentul. 


Declaraţia procurorului criminalist Alice Ruja


Declaraţia avocatului Ionel Nechita



"Explicaţia" avocatului Costel Chiper

Mai puteţi citi şi:

VIDEO Un cioban a fost urmărit cu maşina şi accidentat mortal de maşina "regelui asfaltului" din judeţul Vaslui

Afaceristul vasluian suspectat că ar fi accidentat mortal un cioban şi ginerele său, cercetaţi în stare de libertate pentru omor

FOTO Cum a ajuns un fost şofer de CAP „rege-asfaltator”: Farmazon, afaceristul suspectat că i-a luat viaţa unui cioban în lanul de grâu

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite