Afaceristul Savin, salvat de ginere după ce au călcat cu maşina un cioban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vineri, Savin şi ginerele său au dat primele declaraţii în faţa procurorilor
Vineri, Savin şi ginerele său au dat primele declaraţii în faţa procurorilor

Ion Tigheciu (42 de ani), un cioban din Vaslui, şi-a pierdut viaţa săptămâna trecută, după ce a fost călcat cu maşina miercuri seara. În maşină se aflau omul de afaceri vasluian Emil Savin (supranumit Farmazon), însoţit de ginerele său, Cornel Şelaru.

Afaceristul nu sunat la 112 ci la şeful de post al comunei Blăgeşti, căruia i-a spus că a călcat un om cu maşina şi l-a întrebat dacă îl poate transporta la spital. Ulterior, Savin şi-a schimbat declaraţia, spunând că, de fapt, ar fi afirmat că ginerele său a călcat victima.
Ion Tigheciu a fost transportat cu maşina lui Farmazon la spitalul din Murgeni, unde a şi decedat. Medicii legişti au stabilit că victima a decedat în urma impactului cu autoturismul de teren. Bărbatul a fost strivit, toate organele interne, coastele şi coloana vertebrală fiind fracturate.
A doua variantă
Accidentul a avut şi un martor, un al doilea cioban, Ilie Hordu, care susţine că Savin conducea autoturismul de teren Toyota Tacoma. Bărbatul a declarat că atât Savin, cât şi ginerele său au coborât din maşină şi i-au luat la bătaie, pe motiv că pasc oile în grâul lor. Dacă Ilie Hordu a scăpat refugiindu-se la stână, victima, Ion Tigheciu, a luat-o la fugă pe câmp, fiind urmărit de maşina afaceristului. Ginerele lui Farmazon a luat întreaga responsabilitate, susţinând în faţa anchetatorilor că, de fapt, el s-ar fi aflat la volan.
Cornel Şelaru a declarat că l-a călcat pe cioban în lanul cu grâu, motivând că nu l-a văzut, însă în zona respectivă nu a fost descoperită nicio urmă de sânge. Criminaliştii au descoperit o baltă de sânge între cele două lanuri de grâu, într-o zonă fără vegetaţie, indiciu clar că acolo a fost strivit cu maşina ciobanul. Anchetatorii nu au dispus încă luarea unor măsuri preventive, chiar dacă în cauză se fac cercetări pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor. 

De miercurea trecută, atât Emil Savin, cât şi ginerele său au refuzat să facă orice declaraţie. Avocatul celor doi, Costel Chiper, spune că nu doresc, prin afirmaţiilor lor să pericliteze bunul mers al cercetărilor.
”Nu facem nicio declaraţie, pentru că nu dorim să influenţăm ancheta”, a spus avocatul Chiper.

Citeşte şi: 

Un cioban a fost urmărit cu maşina şi accidentat mortal de maşina „regelui asfaltului” din judeţul Vaslui

FOTO VIDEO Afaceristul vasluian suspectat că ar fi accidentat mortal un cioban şi ginerele său, cercetaţi în stare de libertate pentru omor

Cum a ajuns un fost şofer de CAP „rege-asfaltator”: Farmazon, afaceristul suspectat că i-a luat viaţa unui cioban în lanul de grâu

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite