UPDATE FOTO VIDEO Afaceristul vasluian suspectat că ar fi accidentat mortal un cioban şi ginerele său, cercetaţi în stare de libertate pentru omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Savin a sosit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, însoţit de avocat
Emil Savin a sosit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, însoţit de avocat

Afaceristul Emil Savin şi ginerele său au sosit, însoţiţi de avocat, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, pentru audieri. Supranumit "regele asfaltului" din Vaslui, Savin a refuzat să facă orice declaraţie. La sediul Parchetului a sosit şi directorul de cabinet al prefectului judeţului Vaslui, Eduard Popica, logodnicul fiicei celei mai mici a omului de afaceri.

UPDATE 20.30 Noi audieri au loc în această seară în localitatea Blăgeşti. Criminaliştii, coordonaţi de procurorul Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui fac noi cercetări la faţa locului, în vederea stabilirii identităţii şoferului care l-a urmărit cu maşina pe ciobanul care a sfârşit sub roţile mastodontului lui Emil Savin. În timp ce indiciile duc către acesta, ginerele omului de afaceri a luat asupra sa vina producerii tragediei.

UPDATE 17.00 După mai bine de cinci ore de audieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au dispus cercetarea în stare de libertate a omului de afaceri Emil Savin şi a ginerelui acestuia Cornel Şelaru, pentru moartea ciobanului de 42 ani, din satul Blăgeşti. Deşi martorul cheie din dosar, Ilie Hurduc, ciobanul care a reuşit să scape cu fuga din faţa celor doi, a afirmat că la volanul maşinii se afla Emil Savin, în faţa procurorilor ginerele afaceristului a susţinut că el a condus maşina de teren în momentul în care l-a accidentat pe ciobanul de 42 ani. El a invocat că totul ar fi fost un accident. Procurorii spun însă că este vorba de omor. Urmează a stabili cine se afla la volanul maşinii în momentul comiterii faptei. 

"În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. Sunt necesare mai multe investigaţii şi administrări de probe pentru lămurirea situaţiei de fapt, să vedem exact în ce împrejurări s-a petrecut fapta", a declarat procurorul criminalist Alice Ruja, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Emil Savin şi ginerele său este suspectat de procurori că ar omorat un bărbat de 42 ani, cioban la o stână din Blăgeşti, după ce l-a călcat cu maşina, un autoturism de teren, marca Toyota Land Cruiser. 

Pe tot parcursul zilei de ieri, criminaliştii au desfăşurat cercetări în zona Blăgeşti şi au audiat mai multe persoane. Martorul cheie din dosar este cel de-al doilea cioban, Ilie Hurduc, care a scăpat cu fuga. Acesta a declarat anchetatorilor că a atât el cât şi colegul său de la stână au fost bătuţi şi urmăriţi cu maşina lui Savin, pe motiv că ar fi intrat cu oile pe fondul său de vânătoare.

Mai puteţi citi:

VIDEO Un cioban a fost urmărit cu maşina şi accidentat mortal de afaceristul Emil Savin, "regele asfaltului" din judeţul Vaslui

Fostul director al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui şi soţia acestuia, ridicaţi de DIICOT. Descinderi şi la societăţile Transmir şi Vascar

Fostul director al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui, reţinut în dosarul escrocheriei cu asigurări de viaţă

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite