VIDEO Un cioban a fost urmărit cu şi călcat intenţionat de maşina „regelui asfaltului” din judeţul Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 42 ani din judeţul Vaslui, cioban la o stână din localitatea Blăgeşti, a murit aseară după ce a fost călcat de autoturismul de teren ce aparţine unui om de afaceri din zonă, Emil Savin, zis Farmazon, cunoscut drept „asfaltatorul“ judeţului. Un alt bărbat a ajuns la spital, declarând că atât el, cât şi colegul său au fost urmăriţi de omul de afaceri cu maşina şi bătuţi de acesta pentru că se aflau cu oile pe fondul său de vânătoare.

De mai bine de 12 ore, o echipă de criminalişti coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui se află în zona Blăgeşti, unde fac cercetări la faţa locului.

Un cioban din judeţul Vaslui, Ilie Hurduc, a declarat cadrelor medicale şi poliţiştilor că miercuri seara, în jurul orelor 21.00, se afla împreună cu colegul său, Ion Tigheciu, cu oile la păscut în apropierea satului Blăgeşti, moment în care în zonă şi-a făcut apariţia afaceristul Emil Savin, proprietarul firmei de construcţii Transmir, care se afla în autoturismul de teren împreună cu ginerele său.

Hurduc susţine că afaceristul i-a luat la bătaie, pe motiv că păşteau oile pe fondul lor de vânătoare. Cei doi ciobani au încercat să scape pe fuga, însă, potrivit celui ce a supravieţuit, omul de afaceri şi ginerele său i-a urmărit cu maşina pe câmp. Hurduc spune că el a reuşit să se ascundă în podul unei cabane de la stână. De colegul său a aflat că a murit abia după ce a apărut Poliţia în zonă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, după ce bărbatul de 42 de ani a fost călcat cu maşina, omul de afaceri Emil Savin a anunţat evenimentul poliţiştilor din Blăgeşti. Afaceristul a declarat că la volanul maşinii se afla ginerele său, care l-ar fi călcat pe cioban din greşeală, invocând că nu l-a văzut din iarbă. Cert este că la faţa locului, criminaliştii au descoperit mai multe urme ale autoturismului de teren care confirmă varianta urmăririi celor doi ciobani.

La această oră echipa de criminalişti încă se află înca zona Blăgeşti şi face cercetări la faţa locului. Procurorii aşteaptă efectuarea necropsiei, în urma căreia se va stabili cauza decesului bărbatului de 42 ani. Apropiaţii victimei se tem, însă, de muşamalizarea cazului, astfel încât totul să pară a fi un accident.

Procurorul Alice Ruja, cea care coordonează ancheta a anunţat că mâine va emite un comunicat de presă despre acest caz, pentru că la această oră se află la faţa locului.

Pe tot parcursul zilei de astăzi Emil Savin nu a putut fi contactat pentru a-şi prezenta un punct de vedere, afaceristul având telefonul mobil inchis.

Proprietarul societăţii Transmir, cea mai mare firmă de reparaţii şi amenajări de drumuri din judeţ, Savin este cunoscut ca fiind un apropiat al mai marilor pesedişti din judeţ. De-a lungul anilor, Transmir a fost abonată la contractele pe bani publici, majoritatea drumurilor din judeţ, fiind asfaltate de societatea lui Emil Savin.

emil savin

Mai puteţi citi:

Fostul director al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui şi soţia acestuia, ridicaţi de DIICOT. Descinderi şi la societăţile Transmir şi Vascar

Fostul director al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui, reţinut în dosarul escrocheriei cu asigurări de viaţă

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite