FOTO Un învăţător din judeţul Vaslui, cercetat penal după ce a rupt urechile unei eleve în timpul orelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui (IPJ) au declanşat o anchetă în cazul unui învăţător de la Şcoala Deleşti, comuna Cozmeşti, acuzat că a agresat o elevă în timpul orelor de curs. Potrivit medicilor legişti, fetiţa, elevă în clasa a treia, are nevoie de 3-4 zile îngrijiri medicale, prezentând leziuni la nivelul urechilor.

O fetiţă de 9 ani, din judeţul Vaslui a primit o corecţie zdravănă de la învăţător, pe motiv că nu ştie să răspundă la întrebări. Învăţătorul, spune copila, a lovit-o peste faţă şi a tras-o de urechi, până a ajuns să sângereze. Rudele fetei susţine că nu este prima dată când dascălul aplică astfel de corecţii elevilor, motiv pentru care au depus plângere la poliţie împotriva acestuia. Fetiţa de 9 ani este crescută de la vârsta de doi ani de o mătuşă, părinţii fiind plecaţi la muncă în străinătate.
 

"Pur şi simplu sunt dezbârnate, a ridicat-o până sus. Eu cât pot să-l las să bată pe copilul asta. Din proşti şi handicapaţi nu ii mai scoate", a declarat Florina Gache, mătuşa fetiţei de 9 ani.

Femeia a povestit că nepoata a venit de la şcoală speriată, dar nu a povestit prin ce a trecut. În timp ce o pieptăna, a observat că este rănită, după ambele urechi sângerând. Femeia, care are şi calitate de tutore, a mers împreună cu fetiţa la Serviciul de Medicină Legală Vaslui, unde medicii au stabilit că pentru vindecarea rănilor are nevoie de trei - patru zile îngrijiri medicale. Ulterior, rudele s- au adresat şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, şi poliţiştilor, depunând plângere împotriva învăţătorului Aurel Ţarălungă.
"Fetiţa a declarat că incidentul s-a petrecut in timpul orelor de curs, chiar in sala clasa, afirma ca motivul pentru care a fost agresată de învăţător a fost acela ca nu s-a descurcat la unele intrebari adresate de acesta. În prezent, politistii fac cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, urmând a fi audiat şi cadrul didactic", a precizat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. 

Învăţătorul Aurel Ţarălungă, care mai are doi ani până la pensie, neagă acuzaţiile rudelor fetiţei, spunând câ, de fapt, ar fi victima unei răzbunări.
Reprezentanţii ISJ Vaslui care au declanşat şi ei o anchetă în acest caz, spun, însă, că au găsit elevii de la clasa învăţătorului timoraţi, unii dintre ei recunoscând că au fost ameninţaţi că vor fi lăsaţi repetenţi dacă vor spune ce s-a întâmplat.

"Gestul învăţătorului este incalificabil. Conducerea şcolii urmează să convoace comisia de disciplină. Noi am trimis doi inspectori la şcoala Deleşti care au stat de vorbă cu copiii, însă aceştia erau speriaţi, timoraţi. Săptămâna viitoare vor merge din nou acolo pentru a se sta de vorbă cu elevii. Fetiţa a fost împreună cu tuturorii la Inspectorat şi, întradevăr prezintă leziuni la nivelul urechilor. Ea a spus că nu este prima dată când acest cadru didactic agresează copiii.", a precizat Doru Balan, inspectorul general adjunct al ISJ.


 

Citeşte şi:

 Elevă de clasa a VII-a, scoasă pe braţe dintr-un bar din centrul Vasluiului, în stare avansată de ebrietate. Adolescenta i-a agresat pe medicii de la Ambulanţă

Profesorul bătăuş de la Şcoala din Deleni s-a ales cu dosar penal

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite