Fost primar care a vrut să mituiască poliţişti, eliberat din arest după doar câteva zile

0
Publicat:

Marcel Gîfu, fostul primar al comunei vasluiene Pogana și actual candidat PSD pentru un nou mandat de edil-şef, a fost plasat sub control judiciar de către judecătorii Curții de Apel Iași, după 9 zile de arest preventiv. Fostul edil este acuzat de dare de mită.

Fostul primar a încercat să mituiască doi polițiști FOTO arhivă Adevărul
Fostul primar a încercat să mituiască doi polițiști FOTO arhivă Adevărul

Marcel Gîfu are o serie de obligaţii, printre care aceea de a nu lua sub nicio formă legătura cu cei doi poliţişti pe care a încercat să-i mituiască pentru ca aceştia să nu aplice o amendă în urma neregulilor constatate cu ocazia unui control derulat la o firmă aparţinând soţiei lui Gîfu.

„Admite contestaţia formulată de inculpatul Marcel Gîfu, (...) împotriva încheierii nr. 45/DLF din data de 20.05.2024 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr. 1076/89/2024, încheiere pe care o desfiinţează. Rejudecând cauza, (...) înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Marcel Gîfu, (...) cu măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o durată de 60 de zile, cu începere de la data punerii în libertate a inculpatului", se arată în decizia Curţii de Apel Iaşi.

Membrii Biroului Permanent Judeţean al PSD Vaslui au luat decizia suspendării lui Maricel Gîfu din partid până la clarificarea situaţiei sale juridice. 

Doi ofițeri de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice– Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui au respins mita oferită de fostul primar Marcel Gîfu cu ocazia unui control și au formulat denunț la DGA – SJA Vaslui privind comiterea infracțiunii de dare de mită.

În cursul zilei de duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 11.40, polițiștii au efectuat un control la o societate comercială situată în comuna Pogana, județul Vaslui, administrată de soția fostului edil, iar pentru a nu se lua măsurile legale față de neregulile constatate, acesta a promis că le va remite polițiștilor suma de 2.000 de lei. La organizarea flagrantului, fostul edil a ridicat „oferta” cu alții 1.000 de lei.

„Ca urmare a acestei situații, duminică, 19 mai 2024, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au organizat și prins în flagrant un bărbat în timp ce oferea suma de 3.000 de lei celor doi ofițeri de poliție”, au precizat reprezentanții Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Vaslui.

Procurorul de caz a deschis dosar penal pe numele lui Marcel Gîfu pentru dare de mită și l-a reținut în 19 mai 2024 pentru 24 de ore.  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite