Ea este eleva care a obţinut cea mai mare notă la bacalaureat din judeţul Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina Toma
Mădălina Toma

Huşenii au cu ce se mândri în acest an după examenul de bacalaureat, deoarece eleva care a reuşit să obţină cea mai mare notă din judeţul Vaslui provine de la Colegiul Naţional „Cuza Vodă".

Ea se numeşte Mădălina Toma şi a reuşit să termine examenul maturităţii cu media generală 9,93. A urmat profilul „filologie" şi a luat nota 10 la istorie, 10 la logică şi 9,8 la limba şi literatura română. După cum chiar ea recunoaşte a fost o performanţă la care nu se aştepta. „Nu am avut intenţia de a fi prima, ci mi-am dorit să obţin note cât mai mari. La limba romană, problema a ţinut de propria mea organizare a timpului, deoarece pe la sfârşitul celor trei ore, şi, implicit, a lucrării, am simţit pe propria piele <<fuga inexorabilă a timpului>> ce m-a împiedicat să îmi închei eseul pe măura standardelor mele, însă intervine totodată şi gradul ridicat de subiectivitate", ne mărturiseşte Mădălina.

 Un exemplu de viaţă

 Mădălina provine dintr-o familie modestă din punct de vedere financiar, însă niciodată nu s-a plâns. Mulţi ar spune că sunt prea săraci, dar ea ne-a dovedit că nu doar banii înseamnă totul.

 Mama ei este voluntară la centrul de copii şi bătrâni „ Surorile Săracilor Don Morinello" din Huşi, iar singurele venituri sunt o pensie alimentară şi alocaţia ei. Mai are un frate care este elev al Liceului Teologic Franciscan Roman şi o soră care învaţă la elevă la Liceul Catolic din Iaşi. Credinţa este acel ceva care a ajutat-o pe Mădălina şi familia ei să treacă peste toate greutăţile, acesta fiind şi motivul pentru care ar vrea să urmeze o facultate de teologie. „Ar fi păcat să mă plâng că îmi este greu. Atât eu, cât şi fraţii mei avem burse, deci ne descurcăm", mai spune eleva.

Pictura, o pasiune fără de care nu poate trăi

Dacă alţi copii la vârsta ei preferă să îşi petreacă timpul liber prin cluburi sau în faţa calculatorului, Mădălina are ca pasiune pictura. Cu siguranţă, cei care i-ar vedea operele pictate ar spune că sunt făcute de un profesionist.

Conştientă de talentul său, Mădălina îşi doreşte nespus să îşi continuie această pasiune şi pe viitor, însă la un nivel mai înalt. „ Deşi am multe opţiuni pe care le-aş putea alege cu uşurinţă, mă îndrept spre Iaşi, nu doar pentru că este capitala culturală a Moldovei, ci şi <<leagănul artei>>. Aş vrea să urmez atât Facultatea de Arte Plastice <<George Enescu>>, cât şi Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii <<A.I.Cuza>>", ne-a mai spus Mădălina.

 Mădălina Toma: Domnilor profesori nu pot decât să le mulţumesc pentru ceea ce sunt şi înseamnă pentru noi, elevii, pentru efortul lor de a ne face zi de zi mai corecţi, mai înţelepţi, mai umani, întrucât, după cum spunea adesea domnişoara profesor de limba latina <<Non scholae, sed vitae discimus>>. Colegelor, le urez mult succes pe mai departe şi să nu uite că am ales să fim "pur şi simplu ca NOI, nu doar pentru patru ani, ci pentru o viaţă. VĂ MULŢUMESC TUTUROR! Mulţumesc Colegiului Naţional <<Cuza Vodă>>!"

 Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

 

 

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite