Dr. Vasile Vasiliu se pensionează. Tiranul de la Chirurgie va preda ştafeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finele lui noiembrie, chirurgul bârlădean Vasile Vasiliu va fi înlocuit de la şefia secţiei pe care o conduce de mai bine de 10 ani. În locul său va fi numit un interimar până la scoaterea postului la concurs

Controversatul medic bârlădean Vasile Vasiliu, şeful secţiei Chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă “Elena Beldiman”, va preda ştafeta pe 27 noiembrie, dată la care va împlini 65 de ani. Potrivit legislaţiei în vigoare din Sănătate, odată cu împlinirea vârstei de pensionare nu mai poate să deţină funcţii de conducere, dar poate să-şi practice profesia cu avizul Ministerului Sănătăţii.

Dr. Vasiliu este şeful secţiei Chirurgie de mai bine de un deceniu şi a rămas în funcţie chiar dacă de-a lungul timpului a fost implicat în tot felul de scandaluri, parte din ele ajungând în atenţia organelor de cercetare penală. De la acuzaţii de malpraxis, până la perceperea unor taxe pentru închirierea rezervelor, bani care nu intrau în contabilitatea spitalului, medicul a fost permanent în mijlocul unor evenimente neplăcute.

Tot dr. Vasiliu a fost acuzat de colectiv că îi împiedică să-şi facă profesia. Chirurgi tineri de excepţie au ales să plece la clinicile din ţară ori străinătate pentru că nu erau lăsaţi să-şi facă meseria. Dr. Aura Chirilă, chirurg plastician şi Sebastian Doniga, chirurg generalist care a revoluţionat la Bârlad chirurgia laparoscopică, au plecat din cauza presiunilor şi şicanelor şefului de secţie. Primul chirurg profesează la Galaţi, iar celălalt face performanţă în Belgia.

Pentru conducerea spitalului bârlădean va fi destul de greu să găsească un interimar, restul chirurgilor fiind la o vârstă înaintată, cu probleme medicale ori cu legea penală.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite