AUDIO Soluţiile primarului de Bârlad pentru spital: împrumut la Trezorerie sau creştere birurilor pentru populaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
titi pe usa din dos

Constantin Constantinescu, primarul Bârladului, a intrat pe uşa din dos a spitalului pentru a le expune medicilor soluţiile pentru salvarea de la faliment a unităţii. După un discurs de o oră a plecat grăbit, tot pe uşa din dos. Paznicii spitalului, ameninţaţi că-şi vor pierde locurile de muncă, au avut misiunea de a-i opri pe jurnalişti la poartă.

Confruntarea medicilor bârlădeni cu autorităţile locale cu scopul de a găsi soluţii pentru evitarea falimentului Spitalului Municipal de Urgenţă “Elena Beldiman” Bârlad s-a transformat într-un monolog  al primarului Constantin Constantinescu care s-a întins pe parcursul unei ore întregi.

În sală au avut acces doar şefii de secţii cărora le-a descris cu argumentele exprimate public în repetate rânduri că nu sunt posibilităţi pentru a suplimenta bugetul spitalului.

“Dacă ar fi să dăm toţi banii încasaţi din taxele şi impozitele persoanelor fizice, tot nu ar acoperi nevoile spitalului. După mine, fie facem un îmrpumut la Trezorerie pentru a plăti datoriile către furnizori sau aş propune ca de la anul să suplimentăm taxele şi impozitele persoanelor fizice cu 10% şi banii să-i direcţionăm spitalului. (...) Eu am propus să vindem terenul de la spitalul nou pentru Kaufland, cu un milion de euro am ridica un spital nou pentru TBC”, a spus Constantinescu medicilor prezenţi.

AUDIO cu monologul primarului Constantin Constantinescu spus la raportul de gardă al medicilor

Edilul oraşului a anunţat public la începutul sătămânii că va fi vineri la spitalul din municipiu, de la ora 11.00, însoţit de “un invitat special” (Adrian Solomon, deputat PSD) şi membrii Consiliului de Administraţie. Anunţul a fost făcut pentru a distrage atenţia protestatarilor din spital şi a ziariştilor cărăra lea spus din start că nu vor avea acces la discuţii.

Primarul Constantinescu a intrat în spital  cu trei ore înainte de ora comunicată oficial pe uşa din dos şi s-a dus direct spre clubul unităţii. După aproape o oră şi jumătate a ieşit la fel de grăbit precum a intrat şi a trecut pe lângă jurnalişti fără să adreseze vreo vorbă. La fel au procedat şi Angela Chirilă, managerul spitalului. Nici deputatul Solomon nu a considerat oportun să dea o declaraţie.

Alături de Constantin Constantinescu a fost şi Vasile Ciochină, membru al CA şi directorul Direcţiei Pieţelor, instituţie din aparatul Primăriei Bârlad care a făcut împrumut pe 25 de ani pentru  reabilitarea băii comunale şi a cinematografului.

Firma de pază a spitalului a primit un nou regulament la prima oră. Paznicii au semnat un act prin care îşi luau obligaţia să nu lase ziariştii în institituţia publică cu ameninţarea că-şi vor pierde locurile de muncă dacă nu-şi vor îndeplini sarcina.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite