Nea’ Titi refuză confruntarea cu medicii bârlădeni. Edilul a organizat o întâlnire cu uşile închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape două săptămâni de la protestul spontan al medicilor bârlădeni, gest disperat generat de situaţia critică a instituţiei pe care o slujesc, primarul Constantin Constantinescu a decis să calce în spital, nu ca pacient, ci ca principal ordonator de credite

Primarul Constantin Constantinescu a anunţat public că vineri, 24 octombrie, se va deplasa la Spitalul Municipal de Urgenţă “Elena Beldiman” Bârlad pentru o analiză a situaţiei. Edilul nu va da ochii cu toţi angajaţii de rând, ci numai cu cei aflaţi la conducere.

Întrevederea va avea loc în clubul spitalului, la ora 11. Alături de primar vor sta directorii spitalului, membrii Consiliului de Administraţie şi şefii de secţii. Asistentele şefe ori medicii nu vor fi primiţi la discuţii. Nici ziariştii nu vor avea acces în sală.

“Vom face declaraţii de presă la finalul întrevederii”,a precizat primarul Constantinescu.
Pe 10 octombrie, la spitalul bârlădean a avut loc primul protest spontan al medicilor din istorie unităţii. Revolta cadrelor medicale a fost declanşată de anunţul emis de managerul de la acea vreme, Ştefan Constantinciu. Acesta le-a spus medicilor că a demisionat simţindu-se înfânt de sistem.

Pe 16 octombrie, în ultima zi de mandat, Constantinciu a pus cărţile pe faţă şi a explicat gestul său. Principalul motiv al retragerii sale a fost lipsa suportului din partea ordonatorului principal de credite, respectiv Primăria Bârlad. Tot atunci a anunţat că fără o infuzie semnificativă de capital, spitalul va claca în trei luni.

Peste 400 de salariaţi ai Spitalului “Beldiman” au semnat un memoriu şi o scrisoare deschisă adresată autorităţilor locale. “Halatele albe” au cerut o confruntare cu primarul urbei pentru a clarifica situaţia.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite